Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната

...
Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната
Коментари Харесай

Ректорът на НХА проф. Николай Драчев подаде оставка

Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната художествена академия по време на днешното съвещание на Академическия съвет, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Проф. Петер Цанев, член на съвета, разяснява за БНР: " Тази оставка въпреки всичко би трябвало да бъде призната от Общото заседание, планувани са избори за 15 януари, само че сега разсъждаваме върху разнообразни благоприятни условия за излизане от тази спешна обстановка. Имаше доста тежко тричасово разискване, което в последна сметка не обясни доста нещата. Остават доста повдигнати въпроси. Няма изясненост в отговорите и по тази причина мисля, че разумно се стигна до тази обстановка ".
Проф. Драчев не бе открит за коментар.

От пресцентъра на Академията оповестиха, че е образувана комисия от членове на Академическия съвет, която ще организира диалози с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за решение на проблемите в Академията.

Напрежението там ескалира през вчерашния ден, откакто стана ясно, че към 200 нейни преподаватели и чиновници към момента не са получили заплатите си за ноември и декември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР