Проф. най-вероятно ще заеме длъжността областен управител на Област Бургас.

...
Проф. най-вероятно ще заеме длъжността областен управител на Област Бургас.
Коментари Харесай

Мария Нейкова отново ще е областен управител на Бургас?

Проф. най-вероятно ще заеме длъжността регионален шеф на Област Бургас. Очаква се публично това да се случи през днешния ден, научи Burgas24.bg .

Както съобщихме  на първото си съвещание. Това значи, че е малко евентуално поста си да резервира сегашният регионален шеф.  

Проф. е приключила компетентност Право в Бургаския свободен университет. Тя е професор по административно право и развой и лекар на науките по национална сигурност. Декан е на Центъра по юридически науки на БСУ. Проф. Нейкова е член на Съюза на учените в България, на Българската асоциация по криминология, на Асоциацията на приключилите колежа по защитата на НАТО. Тя е основен специалист по европейски планове в областта на електронното ръководство, административните услуги на жителите и бизнеса. Работи по планове по отношение на функционалностите и компетенциите на регионалните шефове и надзор по правомерност на актовете на кметове и общински препоръки. Проф. е създател на учебник по административно обслужване. Нейно дело са научните книги - " Административно-правни аспекти по запазване на недвижимото културно-историческо завещание “ и " Гражданското общество – фактор на сигурността в страната “.

В интервала 2001 година – 2009 година е била регионален шеф на Стара Загора, а преди този момент е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. През май 2021 е назначена на поста регионален шеф на Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР