Проф. Мурдаров: Финалистите в състезанието Пазим езика си“ са деца

...
Проф. Мурдаров: Финалистите в състезанието Пазим езика си“ са деца
Коментари Харесай

Проф. Мурдаров Финалистите в състезанието „Пазим езика си“ са деца изключения

Проф. Мурдаров: Финалистите в надпреварата „ Пазим езика си “ са деца изключения Като деца изключения дефинира финалистите в надпреварата „ Пазим езика си “ професор Владко Мурдаров. Надпреварата е проведена от фондация „ Живата вода на България “, учредена от брачната половинка на президента Десислава Радева, и цели да подтиква грамотността измежду подрастващите. Най-добрите във възрастовите групи 5 клас и 6-7 клас бяха наградени с книги с подписи и електронни четци.

 
Да влезеш в обувките на Йордан Радичков напълно не е лесна работа, изключително в случай че си едвам в прогимназията. Именно с такава задача обаче трябваше да се справяш възпитаници от 5 до 7 клас от цялата страна в днешния заключителен кръг на надпреварата „ Пазим езика си “. Първата задача ревизираше правописа и пунктуацията им, а във втората трябваше да подредят смислово фрази от текстове на Радичков.
 
Впечатленията си от участниците минути след оповестяването на финалистите показа ръководителят на журито проф. Владко Мурдаров: " При петокласниците имаше съмнения при изреченията, които им давахме, т.е. при решаването на разнообразни граматични въпроси. Докато шестокласниците и седмокласниците взеха решение всичко без неточност, което е необикновено. Ние предложихме два текста на Радичков. По-лесният е " Ние, врабчетата ", а вторият е " Суматоха ". При първия съумяха да налучкат, да подредят текста съвсем по този начин, както го е написал Радичков. При другия текст настъпи блъсканица и при тях. Имаше на места правилни отговори, само че не доста. Аз съм извънредно удовлетворен, гледайки от разнообразни страни. От една страна, сносно познават граматиката, въпреки това и разсъждават логичен, което също е доста добре. Но въпреки всичко да не забравяме, че това са деца изключения ".

 
Първи измежду децата изключения пък през днешния ден се подредиха петокласничката Калия и шестокласничката Вера. " Моята учителка по български език ме помоли, в случай че желая и в случай че имам опцията, да се включа. Аз взех решение да го направя, тъй като в множеството вземам участие. Аз персонално обичам да си пиша правилно и това мен ме радва ", описа Калия.
 
" Аз имам положителни учители и с тях стават нещата. Просто има някои положителни учители, които преподават доста добре и по този начин разбираме нещата. За да схванеш един предмет е значим освен учителят, а и труд от твоя страна ", счита Вера от Софийската математическа гимназия.-->
 
Състезанието се организира под патронажа на брачната половинка на президента Десислава Радева, която през днешния ден връчи и премиите на най-хубавите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР