Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна

...
Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Парламентът избра подуправител на НЗОК

Проф. Момчил Мавров бе определен за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той е номинация на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ За “ гласоподаваха 103 народни представители, „ срещу “ бяха 83, нямаше " въздържал се "

Заседанието на Народното събрание беше прекратено за 15 минути. Почивката беше поискана от ръководителя на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова поради спор в пленарната зала и замяна на реплики от място сред Йордан Цонев и Делян Пеевски от Движение за права и свободи, и съпредседателя на ПГ на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков при дебата по желание на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Събрахте се, с цел да разделите порциите на властта. Чуха се такива думи тук сред Пеевски и Петков, ясно, че не можете да си разделите към 8 милиарда лева запас на касата, излезте на открито и се разберете като мъже, настоя тя и изиска ръководителят на Народното събрание да даде отмора.

„ Вашият претендент за шеф на НЗОК, който бе определен, е човек, който не знае къде се намира сега. Човек, който няма разбиране от здравна система”. Това съобщи проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

За шеф на НЗОК бе определен Станимир Михайлов, който бе номинация на ПП-ДБ. Според Костадин Ангелов той не се оправя.

„ Нека да поговорим за нашия човек. Проф. Момчил Мавров от 2010 година е част от системата на българското опазване на здравето и знае какво се случва в нея. Вашият боязън в действителност е да не би подуправителят да следи какво прави управителят”, разяснява проф. Костадин Ангелов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР