Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна

...
Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Парламентът избра подуправител на НЗОК

Проф. Момчил Мавров бе определен за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той е номинация на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ За “ гласоподаваха 103 народни представители, „ срещу “ бяха 83, нямаше " въздържал се "

Мандатът на подуправителя е до 30 ноември 2028 година

 

Заседанието на Народното събрание беше прекратено за 15 минути. Почивката беше поискана от ръководителя на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова поради спор в пленарната зала и замяна на реплики от място сред Йордан Цонев и Делян Пеевски от Движение за права и свободи, и съпредседателя на ПГ на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков при дебата по желание на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Събрахте се, с цел да разделите порциите на властта, обърна се към тях водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова . Чуха се такива думи тук сред Пеевски и Петков, ясно, че не можете да си разделите към 8 милиарда лева запас на касата, излезте на открито и се разберете като мъже, настоя тя и изиска ръководителят на Народното събрание да даде отмора.

„ Вашият претендент за шеф на НЗОК, който бе определен, е човек, който не знае къде се намира сега. Човек, който няма разбиране от здравна система ”. Това съобщи проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

За шеф на НЗОК бе определен Станимир Михайлов, който бе номинация на ПП-ДБ. Според Костадин Ангелов той не се оправя.

„ Нека да поговорим за нашия човек. Проф. Момчил Мавров от 2010 година е част от системата на българското опазване на здравето и знае какво се случва в нея. Вашият боязън в действителност е да не би подуправителят да следи какво прави шефът ”, разяснява проф. Костадин Ангелов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР