Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от Пирогов създоха

...
Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от Пирогов създоха
Коментари Харесай

Създадоха безплатен сайт за проверка на симптоми на коронавирус

Проф. Мария Миланова и доктор Иван-Асен Шишманов от " Пирогов " създоха специфична осведомителна платформа за ковид COVID-19. Тя е ориентирана както към медици, по този начин и към немедицински лица, които бързо и гратис могат да ревизират признаците за ковид на пациент или на себе си, оповестиха от болничното заведение.
Сайтът www.covid.bg дава опция всеки човек (медик или не) да може през компютър или телефон да направи тест, който да ориентира дали има нещо обезпокоително в положението. Тестът е основан на най-надеждните международни протоколи, основани от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни.
Това е първото по рода си сходно приложение в България. Негови създатели са проф. Мария Миланова, дмн - началник на Клиниката по кардиология и доктор Иван-Асен Шишманов, който специализира 3-та година кардиология в незабавната университетска болница " Пирогов ".
" Резултатите от приключения въпросник са единствено ориентир, а не диагноза. Целта е те да насочат вниманието, а не да диагностицират заболяване ", показаха основателите проф. Миланова и доктор Шишманов.
Европейските домове за възрастни: В мъглата на COVID-19
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР