Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шиманов са създали специална

...
Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шиманов са създали специална
Коментари Харесай

„Пирогов“ пусна безплатен сайт за проверка на симптоми на коронавирус

Проф. Мария Миланова и доктор Иван-Асен Шиманов са основали специфична осведомителна платформа за COVID-19, в която бързо и гратис могат да се ревизират признаците на ковид на пациент или на себе си, оповестиха от „ Пирогов “.

В уеб страницата www.covid.bg както медици, по този начин и немедицински лица, могат да създадат тест, който да ги ориентира дали има нещо обезпокоително в положението им.

В прессъобщението от здравното заведение написа, че пробата е основан на най-надеждните международни протоколи, основани от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни.

Това е първото по рода си приложение у нас. Тестът съдържа 10 съществени въпроса и лишава към пет минути, с цел да се приключи.

В уеб страницата също по този начин е предоставена значима и потребна информация за предварителна защита на заболяването, както и отговори на най-често задаваните въпроси за COVID-19.
Опасявам се, че съм болен от COVID-19: Какво да върша? Свържете се с персоналния си доктор или се обадете на 112
Медиците прецизират, че резултатите от приключения въпросник са единствено ориентира, а не диагноза. „ Целта е те да насочат вниманието, а не да диагностицират заболяване “, разяснява Миланова и Шишманов.

„ Сайтът не дава диагностични услуги, задачата му е да бъдат улеснени организационните процедури “, написа още на страницата на платформата.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 412 13 8 20 Света 862766 4447 42534 179128 Заразени* Нови Починали България 412 13 8 Света 862766 4447 42534
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР