Проф. Илко Гетов се обърна към хората, които твърдят, че

...
Проф. Илко Гетов се обърна към хората, които твърдят, че
Коментари Харесай

Няма смисъл от зеления сертификат и мерките ли? Вижте Австрия!

Проф. Илко Гетов се обърна към хората, които настояват, че от ограниченията и от зеления документ няма смисъл, да погледнат Австрия - при 10 млн. души население умрелите с Covid-19 са 13 000 от началото на пандемията, до момента в който в България - с под 6,5 млн. души население, смъртните случаи са 31 000+. 

" Заложените параметри в проекта на държавното управление за справяне с коронакризата са по-лесно измерими. Най-вече на ежедневна база ще имаме информация за интензивните кревати. Планът е по-конкретен. Но не е казусът в леглата, а в медицинския личен състав. Проблем е, че Омикрон застъпи Делта вълната, че медицинският личен състав е повече обиден, тъй като по-дълго време е изложен на вирусно натоварване, за жалост и децата - всеки седми пациент с Covid-19 е дете ". 

Това разяснява пред БНР професорът, който е българският представител в Европейската организация по медикаменти. 

" Би трябвало да се замислим дали имунизацията не работят в името на публичното богатство и съхраняването на нацията. Това е патриотично, нали? ". 

" Европейската организация по медикаментите приканва производителите на ваксини да стартират работа по основаване на версия 2 на имунизациите, иРНК имунизациите, които да са характерно основани и за Делта, и за Омикрон. Може би при започване на април ще имаме последваща генерация ваксини, които ще покриват всички известни разновидности на вируса към този момент ". 

И обясни за периода на бустерните дози: 

" Официалната информация, която Европейската организация по медикаментите е разрешила, и е записана в продуктовата характерност на имунизациите е, че от шестия месец натам може да се ползва бустерна доза. В допълнение на тази информация способените органи - Съветът по ваксинопрофилактика излезе със мнение, че бустерна доза може да се ползва след третия месец за иРНК имунизациите и след втория месец за аденовирусната ваксина на Janssen. За имунизацията на " Астра Зенека " не е позволено използването на бустерна доза. Освен това има данни и рекомендации за така наречен " хетероложно имунизиране "... Бустерните дози се одобряват по-леко. По-бурна реакция след бустерна доза значи, че все още на слагане индивидът е имал отбрана и това е напомняне за неговата имунна система ".  

На уеб страницата на Европейската организация по лекарствата има секция с систематизирана информация от страни от Европейския съюз и от страни отвън Европейски Съюз. В нея се съдържат данни за близо 1 млн. получени известия за нежелани реакции. 

" На базата на тези известия продуктовата информация за имунизациите се добавя и уголемява всеки месец. Почти 30 пъти към този момент е допълвана информацията. Информацията я има и на български ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР