Проф. дтн инж. Цоло Вутов, председател на НТС по МДГМ:

...
Проф. дтн инж. Цоло Вутов, председател на НТС по МДГМ:
Коментари Харесай

България има предпоставки за силна и работеща минна индустрия

Проф. дтн инж. Цоло Вутов, ръководител на НТС по МДГМ:

България има всички предпоставки за сполучливо и стабилно развиване на минната промишленост. Един от факторите за това е достъпът до високи технологии. България като пълновръстен член на Световния минен конгрес от 1965 година посредством Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия и интензивно присъединяване в международните минни конгреси има опция за контакти и продан на положителни практики. Основната тематика за обсъждане на извършения 25-ти Световен минен конгрес през юни т.г. в Астана, Казахстан под мотото „ Иновационното преимущество – стъпка напред към минното развиване “ бе да се намерят способи за взаимно съдействие сред страните, с цел да се следва пътя на устойчивото развиване.

През последните години в българската минна промишленост са направени вложения от над 4 милиарда лева в нововъведения и ново съоръжение, както и в действия по запазване на околната среда и повишение квалификацията на фрагменти. Други цели на минната промишленост са ефикасното ръководство на риска и потреблението на осведомителни технологии, значими са също здравето и сигурността на работещите в тази област. В фирмите от сектора непрекъснато се създават и обновяват серия правилници за сигурност на труда. Всичко това е допустимо с напъните и екипната работа на високо просветен и стимулиран личен състав. Именно през днешния ден, на нашия професионален празник, фокусът би трябвало да е ориентиран към човешкия капацитет, без който не бихме могли да стигнем тези високи достижения в минерално-суровинния бранш.
На 18 август – денят на Успение на Св. Иван Рилски, на нашия професионален празник, всички ние имаме съображение да честваме и с горделивост да отбележим направените през миналата година достижения. „Заветът на Св. Иван Рилски“ е неповторим документ, мерило за националното ни съзнание, в който съществуват пасажи настоящи и през днешния ден. От всички мъдрости, които този светец ни е оставил, на всеки наш празник звучи неговия завет: “Бъдете единни, имайте мир между тях ”.

Желая на всички заети в минно-добивната промишленост здраве и благоденствие, на ветераните от сектора – дългоденствие, а на младата промяна – доста възторг и благоприятни условия за научна и професионална реализация в страната.

Честит празник!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР