Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с Отличителния знак

...
Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с Отличителния знак
Коментари Харесай

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с Отличителния знак на БАН

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе почетен с Отличителния знак на ръководителя на Българската академия на науките на гала, която се организира на 2 април в академията. Акад. Юлиан Ревалски връчи оценката и грамота за изключителните заслуги на проф. Вутов към Българска академия на науките.

Проф. Цоло Вутов благодари за специфичната премия на Българска академия на науките и акцентира, че това, което е постигнал, е с поддръжката на неговото семейство и неговия екип. Ще продължим досегашното партньорство сред учените от Академията, научните й звена и нашите специалисти по разнообразни планове, сподели проф. Вутов.

Отличителният знак на ръководителя на Българска академия на науките се присъжда на български и задгранични жители със забележителен принос за развиването на науката, културата, образованието, публичния и обществен живот, значима активност в региона на съхранението и опазването на историческото и културно завещание, надарени възпитаници и студенти, донори.

Сред удостояваните с оценката в мандата на акад. Ревалски са нобеловите лауреати Люк Монтание, проф. Хироши Амано , Жан-Мари Лен, акад. Антон Дончев и други изтъкнати персони.

На церемонията участваха заместник-председателите на Българска академия на науките чл.-кор. Евдокия Пашева и чл.-кор. Стефан Хаджитодоров и гл. теоретичен секретар проф. Нели Косева. От страна на ГЕОТЕХМИН участваха доктор инж. Владимир Вутов и доктор инж. Иван Вутов, зам.- шефове на компанията, както и Доминик Хамерс, изп. шеф.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР