Проф. д-р Силва Андонова – ръководител на Втора клиника по

...
Проф. д-р Силва Андонова – ръководител на Втора клиника по
Коментари Харесай

Проф. д-р Силва Андонова стана наш представител по проект на Европейска организация по инсулт

Проф. доктор Силва Андонова – началник на Втора клиника по нервни заболявания в УМБАЛ „ Св. Марина " Варна, учител в катедрата по „ Неврология и невронауки " в МУ-Варна и народен съветник по нервни заболявания, е назначена за Национален представител на България по плана на Европейската организация по инсулт (ESO) – ESO EAST за 2018 и 2019 година. Назначаването на проф. Андонова е висока оценка за професионалните й умения на водач, който има цялостния потенциал да усъвършенства грижата за хората с инсулт в България.

Засиленото и ускорено лекуване на инсулта от ESO (ESO-EAST) цели да подкрепи подобряването на грижата за хората с инсулт в участващите страни благодарение на разнообразни принадлежности, изключително посредством стратегии за споделено образование и рационализиране на качеството, с цел да се усъвършенстват и ползват най-хубавите практики в грижите за хората с инсулт в тези страни, както и да се започва взаимно и ползотворно съдействие.

В рамките на плана ESO-EAST, регистърът RES-Q за качество на грижите за хората с инсулт прави оценка на достъпността на грижите за тях понастоящем, с цел да се дефинират тактиките и инструментите, които водят до възстановяване на грижите при инсултно болните. Регистърът е безвъзмезден за прилагане от всички страни.

Основният фокус в работата на организацията е развиването на действия и принадлежности, целящи възстановяване на грижите за хората с инсулт и реализиране на оптимален резултат при съгласуване на напъните за лекуване на инсулт.

В ролята си на представител за България на ESO-EAST, проф. Андонова ще координира дейностите на ESO-EAST в България с оглед реализиране на задачата - възстановяване качеството на пациенти с инсулт. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР