Проф. д-р Севдалина Турманова бе избрана за председател на новоучреденото

...
Проф. д-р Севдалина Турманова бе избрана за председател на новоучреденото
Коментари Харесай

Проф. д-р Турманова оглави регионалния център на БАН в Бургас

Проф. доктор Севдалина Турманова бе определена за ръководител на новоучреденото съдружие с нестопанска цел " Регионален научен център на Българска академия на науките " в Бургас. Председателят на Общински съвет - Бургас получи цялостно утвърждение да оглави този пост, оповестяват от общината.

Учредители на новото научно-изследователско звено са проф. дпн Галя Христозова, ректор на БСУ, доктор Милен Николов, шеф на РИМ-Бургас, кап. Жорж Дерелиев, ръководител Търговско-индустриална камара, чл.-кор. Екатерина Бъчварова, проф. доктор Атанас Палазов от Институт по океанология на Българската академия на науките, проф. доктор Ивайло Димитров от Институт по полимери на Българската академия на науките, проф. доктор Бойка Мирчева от Кирило-Методиевски теоретичен център при Българската академия на науките, доцент доктор Десислава Панева-Маринова, Институт за проучвания на климата, атмосферата и водите на Българската академия на науките и Институт по математика и информатика на Българската академия на науките.

Дейността, която ще развива сдружението, ще е в социална изгода в посока за районна тактика за главните видове вложения за Югоизточен регион.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР