Проф. д-р Сами Сьокюджю, един от най-авторитетните специалисти по ортопедия

...
Проф. д-р Сами Сьокюджю, един от най-авторитетните специалисти по ортопедия
Коментари Харесай

Безплатни консултации с топ ортопед от чужбина

Проф. доктор Сами Сьокюджю, един от най-авторитетните експерти по ортопедия и травматология в Турция, ще съветва гратис пациенти в София на 12 октомври. Той ще гостува у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до последните постижения в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Проф. доктор Сами Сьокюджю е един от дребното лекари със документ от Европейския ръб по ортопедия и травматология (EBOT). Освен в Турция, проф. Сьокюджю е учител и изпитващ и в Лисабонския университет. Автор и съавтор е на над 50 научни изявления в медицински журнали. От тази година работи в ортопедичното поделение на VM Medical Park Florya Hospital от веригата „ Медикъл Парк “ в Истанбул. Работи с пациенти с всички болести на опорно-двигателния уред, само че най-много с такива с ортопедични контузии, костни недостатъци и деформации, с нужда от удължение на крака.

Костни кисти и тумори
Костните тумори съставляват към 5% от всички тумори, срещани при хората. Могат да бъдат доброкачествени и злокачествени. Доброкачествените не се популяризират в други органи от тялото и нормално организмът е в положение да предотвати развиването им. Но в някои случаи се постанова оперативното им премахване.
Злокачествените тумори обаче имат свойството да се популяризират в прилежащи тъкани и да образуват метастази. Когато произлизат от костите се назовават първоначални, а когато са зародили в различен орган и са се популяризирали в костите по кръвен път – метастатични. Те могат да произлизат от костни кафези, само че също и от хрущялите, съединителната тъкан и костния мозък. Най-често срещаният тип рак на костите е остеосаркомът. Обикновено поражда при деца и младежи на възраст 10-25 години, по-често при мъжкия пол.
Наред с това съществуват и редица други лезии, които наподобяват костни тумори, само че в действителност са безобидни. Това са костни кисти и други тумороподобни формирания, които не заплашват директно живота и здравето, само че могат да увредят костта или да причинят фрактури, деформации и проблеми с растежа. Всяка от тези лезии изисква друг метод и лекуване.
Ето за какво диагностиката и лекуването на костните формирания е комплициран и виновен развой, който изисква опитни експерти и мултидисциплинарен екип.
Удължаване на крака
Разликата в дължината на крайниците може да е вродена малформация, само че може да се получи и в следствие от контузия, зараза и други Когато тази разлика е забележителна, тя може да се поправя благодарение на разнообразни медицински произведения и техники, които целят формиране на нова костна тъкан. Процесът се назовава остеогенеза, а методите стават все по-усъвършенствани. Съвременните техники включват удължение на бедрената кост и тибията и помощта на вътрекостни пирони вместо с външни фискатори, което покачва комфорта за пациента.
Артропластики на таз и коляно
Артропластиката съставлява интервенция за облекчение на болката и възобновяване подвижността на ставите, посредством реорганизация или подмяна на засегнатата става. Прилага се при хора с дегенеративни ставни болести и някои други положения, които предизвикват мощна болежка и лимитирана пъргавина. Артропластиката на тазобедрената става да вземем за пример се ползва като последна алтернатива, откакто всички нехирургични способи са изчерпани. За промяна на тазобедрена става има създадени доста хирургични способи, които да подобрят комфорта за пациента, и могат да се употребяват разнообразни железни, керамични или полиетиленови материали. И в този случай решението за подобаващия способ се взема от лекаря съгласно съответния случай, а опитът на експерта е от основно значение.
Желаещите да се възползват от безплатните съвещания с проф. доктор Сами Сьокюджю в София на 12 октомври би трябвало да се запишат авансово на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да дават на място всички медицински документи, с които разполагат досега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР