Проф. д-р Петър Христов - ректор на Варненския свободен университет

...
Проф. д-р Петър Христов - ректор на Варненския свободен университет
Коментари Харесай

Звезди на българския спорт подкрепиха проекта България: срещу агресията в спорта

Проф. доктор Петър Христов - ректор на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ", даде старт на приятелския мач сред млади спортни публицисти и звезди на българския спорт, който се организира в Националната спортна база " Спорт палас ". Футболната среща бе част от плана " България: против експанзията в спорта " на Регионалната организация за предприемачество и нововъведения -Варна (РАПИВ).
На терена се срещнаха Тайбе Юсеин - международна шампионка по битка, Ивет Горанова и Мария Оряшкова - златни медалистки по карате и джудо от европейското състезание в Минск 2019, топ баскетболистът Божидар Аврамов, спортисти от разнообразни страни, водещи публицисти, треньори, съдии, студенти и даже част от мениджърския състав на НСБ " Спорт палас ".

След извънредно красива игра тимът, воден от Ивет Горанова, победи с 4:1 отбора на Мария Оряшкова. Главният арбитър Кольо Данев даде " зелен " картон за феърплей, а за състезател на мача бе разгласен Божидар Аврамов.

Участниците в плана записаха своите послания против експанзията в спорта. Проектът бе подсилен от старши треньора на националния тим по битка - дами - Петър Касабов. " Агресията не е причина за победа. Когато си агресвен в спорта, нямаш късмет да победиш ", сподели треньорът на България за 2018 година " Спортът е метод за понижаване на експанзията измежду младежите, те оставят напрежението в залите и получават хладнокръвие - съобщи шампионката по карате Ивет Горанова. Всички посланията ще бъдат излъчени скоро в обществените мрежи.

Проектът " България: Срещу експанзията в спорта 2019 " на Регионалната организация за предприемачество и нововъведения - Варна (РАПИВ), щ НПИМД-НЗ-112/2019, Договор 25-00-30/06.06.2019 година, се осъществя с финансовата поддръжка на Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от закона за хазарта за 2019 година, Министерство на младежта и спорта на България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР