Проф. д-р Петър Христов – ректор на Варненския свободен университет

...
Проф. д-р Петър Христов – ректор на Варненския свободен университет
Коментари Харесай

Звезди на спорта подкрепиха България: срещу агресията в спорта

Проф. доктор Петър Христов – ректор на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, даде старт на приятелския мач сред млади спортни публицисти и звезди на българския спорт, който се организира нощес в Националната спортна база „ Спорт палас “. Футболната среща бе част от плана "България: против експанзията в спорта " на Регионалната организация за предприемачество и нововъведения – Варна (РАПИВ).

На терена се срещнаха Тайбе Юсеин - международна шампионка по битка, Ивет Горанова и Мария Оряшкова - златни медалистки по карате и джудо от европейското състезание в Минск 2019, топ баскетболистът Божидар Аврамов, спортисти от разнообразни страни, водещи публицисти, треньори, съдии, студенти и даже част от мениджърския състав на НСБ "Спорт палас ".

След извънредно красива игра тимът, воден от Ивет Горанова, победи с 4:1 отбора на Мария Оряшкова. Главният арбитър Кольо Данев даде "зелен " картон за феърплей, а за състезател на мача бе разгласен Божидар Аврамов.

По-рано денем участниците в плана записаха своите послания против експанзията в спорта. Проектът бе подсилен от старши треньора на националния тим по битка – дами – Петър Касабов.

„ Агресията не е причина за победа. Когато си агресвен в спорта, нямаш късмет да победиш “, сподели треньорът на България за 2018 година „ Спортът е метод за понижаване на експанзията измежду младежите, те оставят напрежението в залите и получават хладнокръвие - съобщи шампионката по карате Ивет Горанова. Всички посланията ще бъдат излъчени скоро в обществените мрежи.

По-рано участниците разясниха тематиката за персоналната отбрана и физическата самозащита като средство за понижаване на експанзията. Тя бе показана от преподавателя във Варненския свободен университет доцент доктор Огнян Къчев. С огромен интерес бяха посрещнати анализите, готови особено за събитието от преподавателите на катедра „ Информатика “ – доцент доктор Галина Момчева, доцент Веселина Спасова и ас. Антонина Иванова, за позиционирането на спортните клубове и медиите в интернет пространството, а също и разбор на наличието и предизвика ли експанзия. Лекторите са част от екипа, които ще образова студентите в новата бакалавърска и магистърска компетентност "Мениджмънт на спорта ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР