Проф. д-р Нир Барзилай е директор на Института по изследвания

...
Проф. д-р Нир Барзилай е директор на Института по изследвания
Коментари Харесай

Проф. д-р Барзилай: Започва първото изследване на лекарство против стареене

Проф. доктор Нир Барзилай е шеф на Института по проучвания на стареенето в медицинския лицей “Албърт Айнщайн” в Ню Йорк; професор в региона на медицината, генетиката и доктор ендокринолог. Т.е., от една страна, той е изцяло наясно с устройството на нашия организъм, схваща всички тънкости на дейностите на медикаментите. А въпреки това, проф. Барзилай е академик, откривател, един от международните класици в проучването на удължаването на живота. Предлагаме ви изявление в превод с проф. Барзилай, извършено на последния Конгрес във връзка стареенето в Берлин.

- Проф. Барзилай, последният сходен огромен конгрес на тематика стареене беше преди 5 години, което не е доста, само че въпреки всичко: какво се промени по повод удължаването на живота за тези години?

- Промени има и то какви! По-рано аз имах единствено вярата, че ще се появят съществени проучвания за стареенето и някой ден ще стартират опити за практическото им използване. А в този момент към този момент става дума за въплъщаване на научните открития в живота. Ние приготвяме пълноценни клинични тествания. Макар че мен, както и доста учени, ни огорчава фактът, че главният проблем си остава. Както и преди, самото стареене още на никое място не е прието за цел на профилактика на държавно равнище.

Цялото изявление, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР