Проф. д-р Найденка Златарева вече 34 години спасява човешките сърца!

...
Проф. д-р Найденка Златарева вече 34 години спасява човешките сърца!
Коментари Харесай

Кардиолог: Инфарктът много се подмладява

Проф. доктор Найденка Златарева към този момент 34 години избавя човешките сърца!

„ Беше неделя, на рождения ми ден, на сутринта станах към 10 ч. непосредствено с болежка в гръдната област, зной и щедро изпотяване. Потърсих помощ на 112, те пристигнаха и след към 30-40 минути бях в болничното заведение. Веднага по неотложност ми направиха коронарография, сложиха ми стенд, по-късно прекарах три дни тука в отделението под грижите на проф. Златарева, доктор Царева, доктор Димитрова. И като цяло към всички лекари, на които към днешна дата съм им доста благодарен”, споделя пациент.

Снимка: btvnovinite.bg
Проф. доктор Найденка Златарева работи в интензивно кардиологично поделение от 1985 година. Срещала е хиляди случаи, само че в последните години една статистика й прави мощно усещане.

Много млади пациенти посещават отделението по кардиология и има регистрирани инфаркти на доста младежи.

" Оказва се, че на младите пациенти с изострен миокарден инфаркт за една година при нас единствено са били 25 индивида. Това е възрастта под 45 години. Инфарктът доста се подмладява за жалост ", споделя лекарката.
Кардиолог: Първите минути след инфаркт са най-решаващи Д-р Мариана Контева, която управлява бургаска клиника и е инвазивен кардиолог там, разяснява, че не счита, че болният човек може да се зарадва на живота
Като аргументи за това тя показва напрежението, тютюнопушенето, потреблението на доста нездравословни субстанции като опиати или стимуранти във фитнеса.

" Много постоянно при тези пациенти е налице фамилна обремененост или генетични промени, които благоприятстват реализирането на инфаркта в млада възраст. На първо място това са проблеми в кръвосъсирването. Тези пациенти вършат освен миокардни инфаркти. Правят рано белодробни тромбоемболии. Ранни инсулти, за жалост ", прецизира проф. доктор Найденка Златарева.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя изяснява, че най-ранният инфаркт, който е следила е бил на 26-годишна жена и на 29-годишен мъж. При дамата е открита тежка тромбофилия, т.е. тя е имала промени във факторите на съсирването. Мъжът е бил със корист на кокаин.
Проучване: Хората с по-голямо дупе са с по-нисък риск от инфаркт, инсулт и диабет Учените разясняват, че това не важи за хората с наднормено тегло
Когато всеки ден лекуваш другите, е значимо и ти самият да си във форма. Професор Златарева обича да плува, да слуша хубава музика и да бъде с околните си, това я лекува от напрежението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР