Проф. д-р Наджи Гьорюр с категорична твърдост посочил района на

...
Проф. д-р Наджи Гьорюр с категорична твърдост посочил района на
Коментари Харесай

Турски професор предрече с точност мощния трус в Елазъг още през октомври

Проф. доктор Наджи Гьорюр с безапелационна неотстъпчивост показал региона на Елазъг като евентуална земетръсна зона още на 6 октомври 2019 година пред телевизия CNN.

Тогава той декларирал, че от доста дълго време в този тектоничен регион не е имало огромно земетресение и се е натрупало голямо напрежение под земните глъбини. Тогава упрекнал управляващите, че не вземат предварителни ограничения срещу земетресенията и не се допитват до геолозите, които с безапелационна акуратност можели да посочат земетръсните зони. Припомняме, че над 30 души(до момента) починаха и към 1500 бяха ранени при тежкото земетресение през вчерашния ден.

" Това е Източноанадолската тектонична плоча. Искам тук да направя едно предизвестие. Тази плоча отдавна е безмълвна, от към 1500-та година тук не е имало огромно земетресение. Категоричен съм, че рисковата земетръсна зона е сред Елазъг и Бингьол. Колегите предизвестиха за тектоничната плоча Малатия (бел. ред: в непосредствена непосредственост до Елазъг), където има насъбрано голямо напрежение под земните глъбини. В този район преди е имало трусове и интервалът на цикличност е пред привършване.

Ако се засилва, може да провокира редица огромни трусове, над 7 по скалата на Рихтер “, отбелязал ученият. 6,8 по скалата на Рихтер е силата на 15-секундния трус в региона на Елазъг, който покоси Турция и провокира жртви, срутени здания и безпорядък в Източната провинция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР