Проф. д-р Мартин Шилингер е специалист по вътрешна медицина, кардиология

...
Проф. д-р Мартин Шилингер е специалист по вътрешна медицина, кардиология
Коментари Харесай

Световнопризнат кардиолог: Най-важното - не пушете!

Проф. доктор Мартин Шилингер е експерт по вътрешна медицина, кардиология и ангиология във Wiener Privatklinik, Виена, Австрия. Той е създател и съавтор на над 200 научни отчета, в това число и на многочислени публикации в известни интернационалните списания. През 2010 година проф. Шилингер става един от 50-те най-известни експерти в своята област.

Медицинската и научна специализация на проф. доктор Мартин Шилингер е диагностицирането и лекуването на нарушавания в кръвообращението идващи от сърце, мозък или крака, както и обвързваните рисковите фактори (хипертония, диабет, кръвни липиди), с фокус върху минимално инвазивното лекуване на тези болести. Ето какво споделя той.

- Сърдечно-съдовите болести предизвикват най-вече смъртни случаи в международен мащаб. Кои са най-често срещаните сърдечно-съдови болести и какъв брой са съществени те?

- Водеща причина за смъртността в западната цивилизация е сърдечният удар. Сърдечният удар се дължи на атеросклероза - заболяване, което води до задръстване на артериите. Поради тези запушвания в артериите се нарушава подаването на окислена кръв от органа. Ниското кръвоснабдяване на сърцето води до инфаркт.

Запушването на артериите може да се появи освен в сърцето, само че и във всички елементи на тялото. Запушването на каротидната артерия да вземем за пример - артерията, която дава кръв на мозъка - води до инсулт / цереброваскуларен случай, което е една от най-честите аргументи за гибел.

Атеросклерозата може да засегне основната артерия на корема, по този начин наречената " аорта ". Това заболяване може да докара до увеличаване на артерията - аневризма. Аневризмата може да се унищожи и може да докара до съдбовен излаз (12-та най-често срещана причина за смърт).

Освен това, атеросклерозата може да засегне артериите на краката. Запушвания в тези артерии предизвикват освобождение, наречено " интермитентна клаудикация ", което предизвиква мощна болежка в краката при вървене. По-късно в хода на болестта, цялостното задръстване на артериите на краката може да аргументи тежка загуба на тъкан и даже нужда от ампутация на крайника.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР