Проф. д-р Ивайло Старибратов ще е кандидатътза кмет на Пловдив

...
Проф. д-р Ивайло Старибратов ще е кандидатътза кмет на Пловдив
Коментари Харесай

Математикът проф. д-р Ивайло Старибратов е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив

Проф. доктор Ивайло Старибратов ще е кандидатътза кмет на Пловдив на коалиция " Продължаваме промяната- Демократична България ". Решението е взето на лидерска среща в четвъртък вечерта. Както Дарик заяви, ден преди този момент стана ясно, че любимецът на Демократична България - известният издател и държавник Манол Пейков, както ибившият регионален шеф на Пловдив Йордан Иванов отпадат от листата с номинациите. Обявеният за Мъж на годината Манол Пейков бе нежелателен в редиците на Политическа партия, а съгласно вътрешнопартийните социологически изследвания Йордан Иванов е събрал едвам 6% поддръжка.

На всички избори през последните години някогашният шеф на Математическата гимназия в Пловдив Ивайло Старибратов бе в листите на Демократична България. Сега пловдивският академик е определен и по предложение на „ Продължаваме промяната “.

Д-р Старибратов е от прочут пловдивски жанр, дал доста на града. Той е приет академик и заслужен мъж.Пловдив ще се гордее, в случай че има кмет като него,коментира пред Дарик някогашният началник на БАБХ, академик и политик от Политическа партия проф. доктор Христо Даскалов.

Проф. доктор Ивайло Старибратов не е член на политическа партия, само че кандидатурата му очевидно съумява да сплоти водачите и структурите на двете политически сили в обединението. От ПП-ДБ са уверени, че Старибратов ще се яви на балотажи има действителни шансове да завоюва на втори тур.

Пред обединението обачевсе ощестоирешението по какъв начин да подредиобщата листа за общински съветници на Пловдив, защото от " Демократична България " упорстват разпределението в нея да е в интерес на препоръчаните от тях общинските съветници.

Проф. доктор Ивайло Старибратове преподавателв катедра „ Компютърни технологии ” къмФакултета по математика и информатика на Пловдивския университет„ ПаисийХилендарски “,ръководителена Катедра „ Методика на образованието иквалификацията “.В продължение на 13 годинибедиректор на Математическагимназия „ Акад.Кирил Попов “,през коитоучилището утвърждава лидерските си позиции на
просветителна институция от най-високо равнище. Председател е на пловдивскатасекция на Съюза на математиците в България. Старибратов има над 60 изявления в научни списания и за научни
конференции. Автор е на два учебника, 6 сборника, 5 методически ръководстваи една монографияс 1000 авторски задания. Създател е на годишните шампионати по математика иинформатика.През последните 10 години работи интензивно за проучване на цифровизация в образованието и администрацията.

Тойбе депутат в 46-ото Народно заседание, определен от листата на “Демократична България ” в Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР