Проф. д-р инж. Венцислав Вълчев е новият ректор на Техническия

...
Проф. д-р инж. Венцислав Вълчев е новият ректор на Техническия
Коментари Харесай

ТУ-Варна назначи нов ректор след скандала за плагиатство

Проф. доктор инж. Венцислав Вълчев е новият ректор на Техническия университет във Варна с мандат 2015-2019 година. Това стана ясно след вчерашното заседание на управлението.

Новият ректор завоюва изборите с болшинство от 95 гласа след второ гласоподаване.

В началото на съвещанието груповият орган избра ново управление на Общото заседание на ТУ-Варна, също с мандат 2015-2019 година За ръководител с 88 гласа беше определен доцент доктор инж. Йончо Каменов, а негов заместител е доцент доктор инж. Никола Николов, за който гласоподаваха 143 представители.

Изборите за ректор и управление на Общото заседание се организираха посредством скрито гласоподаване.

Припомняме, до промяната на управлението се стигна поради избухналия скандал за плагиатство от страна на някогашния ректор Росен Василев.

Преди повече от година редакцията на news.bg беше алармирана от някогашния ректор проф. доктор Овид Фархи за скица, която нарушава Закона за развиване на университетския състав в България.

Година по-късно - на 9 ноември, излязоха резултатите от инспекция на комисията по академична нравственос в МОН, съгласно които проф. Василев е направил плагиатство. Ректорът беше отхвърлен и бе постановено той да не преподава и като преподавател.

В края на февруари се популяризира информация, че Варненският областен съд постанови Росен Василев да бъде възобновен на длъжността ректор. Дни по-късно обаче от университета отхвърлиха изказванието. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР