Проф. д-р Хърбърт Левин гостува у нас за участие в

...
Проф. д-р Хърбърт Левин гостува у нас за участие в
Коментари Харесай

Как един физик се посвети на лечението на рака? Проф. Хърбърт Левин от Северизточния университет в Бостън пред Dir.bg

Проф. доктор Хърбърт Левин гостува у нас за присъединяване в конференцията " Архитектура и динамичност на генома " във Варна, която се организира преди време и бе проведена от Университета Райс (САЩ), Института по молекулярна биология, Българска академия на науките и спонсорирана от Националната научна фондация на Съединени американски щати и Фонд научни проучвания, България.
Професор доктор Хърбърт Левин е учител в Северизточния Универститет в Бостън, член е на Националната академия на науките и помощник на Американската академия на изкуствата и науките. Той e съуправляващ шеф на спонсорирания от Националната научна фондация Център за теоретична биологична физика (ЦТБФ), ситуиран в кампуса на университета Райс. Партньорството е сред Райс, Медицинския лицей Бейлор и Университета в Хюстън.

Д-р Левин управлява огромен интердисциплинарен екип от откриватели, които ползват способи от физиката за мъчно решими проблеми в биологията и биомедицината. През последните години необикновен акцент е подложен върху рака, където чистите подходи, основани на биология, не са потвърдили, че могат да намерят ефикасни лекувания или лекувания за метастатични болести.

Д-р Левин е член на публицистичната гилдия на сборника на Националната академия на науките на Съединени американски щати, основен редактор на списанието Physical Biology и асоцииран редактор на Physical Review Letters. Той е създател на над 250 изявления в региона на теоретичната физика, прилагани към огромно многообразие от живи системи.

" Туморите порастват в разнообразна среда, състояща се от разнообразни типове кафези, които съставляват туморната микросреда - TME. Тази среда може или да усилва скоростта на растежа, или да потиска растежа на тумора, само че неведнъж туморните кафези кооптират естествени кафези в своя изгода. Екипът на плана Stand Up to Cancer/BCRF употребява разнообразни технологии и проучвателен подходи, с цел да разбере взаимоотношенията сред туморните кафези и естествените кафези, с цел да разпознава евентуални лечебни и превантивни тактики ", споделя той.

Ето какво показа проф. Левин пред Dir.bg за битката с рака, на която се е посветил.

 Колко близо сме до лекуване на рак на панкреаса? Нобеловият лауреат проф. Шарп пред Dir.bg Виж още Колко близо сме до лекуване на рак на панкреаса ? Нобеловият лауреат проф. Шарп пред Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР