Проф. д-р Бурак Кочак, директор на Програмата за трансплантация на

...
Проф. д-р Бурак Кочак, директор на Програмата за трансплантация на
Коментари Харесай

Безплатни консултации за деца и възрастни с бъбречна недостатъчност

Проф. доктор Бурак Кочак, шеф на Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас в реномираната университетска болница „ Коч “ в Турция, ще гостува в София за безвъзмездни съвещания на български пациенти на 17 и 18 февруари 2020 година Заедно с него у нас ще дойде и нефрологът проф. доктор Айдън Тюркмен, който също е част от екипа на клиниката. Посещението им е по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Двамата експерти са част от екипа на Центъра за трансплантация на органи в болница „ Коч “ (Koç University Hospital), чийто създател и наставник е световноизвестният хирург трансплантолог проф. доктор Мюнджи Калайоглу. Проф. Калайоглу е приет за един от 20-те най-иновативни детски хирурзи в наши дни, които са трансформирали педиатричната медицина вечно, за приноса му в спасяването на живота на хиляди деца по света с превръщането на чернодробната трансплантация в рутинна процедура при чернодробна непълнота. Проф. доктор Мюнджи Калайоглу е създател на Програмата за трансплантации на черен дроб в University of Wisconsin, Съединени американски щати, и в продължение на 25 години остава неин началник. Като водещ детски хирург е направил над 1500 чернодробни трансплантации, в това число първата трансплантация на черен дроб в Уисконсин, първата чернодробна трансплантация от жив донор и първата чернодробна трансплантация на дете. След завръщането си в Турция през 2006 година проф. Калайоглу стартира да работи в своята страна с двама млади, подготвени в Съединени американски щати трансплантолози, а години по-късно дружно с тях слага началото на Центъра за трансплантация на органи в болница „ Коч “, където през днешния ден с висока успеваемост се трансплантират бъбреци, панкреас и черен дроб при деца и възрастни от целия свят. Извършват се „ кръстосани “ и „ домино “ трансплантации при несъответственост на донора.
Трансплантацията на здрав бъбрек е единствената опция за пациентите в последна фаза за хронична бъбречна непълнота. Присаждането на орган обаче е една от най-сложните интервенции в здравната процедура, а когато органът се взема от жив донор отговорността е двойна – от верните и навременни медицински дейности зависят не един, а два човешки живота. Изходът от процедурата в огромна степен зависи от верния избор на трансплантационен център, който би трябвало да разполага както с умел екип от експерти, по този начин и с чудесно оборудвани операционни зали, надеждна лаборатория, интензивни грижи и образни проучвания.
Проф. Бурак Кочак е приключил здравното си обучение през 1996 година във Факултета по медицина на Hacettepe University, а уменията си в областта на трансплантационната хирургия е усъвършенствал в Northwestern University в Съединени американски щати в интервала 2002-2004 година Сертифициран е от Американското общество на хирурзите трансплантолози за присаждане на бъбрек и панкреас, и през годините е управлявал екипите за бъбречна трансплантация в едни от най-уважаваните лечебни заведения в Турция. Натрупал е забележителен професионален опит в присаждането на бъбреци, в това число и при деца и бебета с тегло под 10 кг. Днес е отпред на екипите за трансплантация на бъбреци и панкреас в „ Коч хоспитал “, където се ползват най-съвременните способи в тази област. В клиниката се ползва роботизирана трансплантация на бъбрек, каквато се прави в малко центрове по света. При нея бъбрекът се присажда през дребен 5-сантиметров прорез на корема, в региона на пъпа, а хирурзите употребяват компютърно следената роботизирана система Da Vinci Xi. Извършена по този метод, процедурата е доста по-щадяща за пациента, с по-малко болежка и време за възобновяване, показват експертите.
Проф. Айдън Тюркмен е експерт по нефрология с над 30-годишен опит в медицината, специализирал и работил във Англия и Съединени американски щати.
Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с проф. доктор Бурак Кочак и проф. Айдън Тюркмен в София на 17-18 февруари би трябвало да се запишат авансово на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да дават всички медицински документи, с които разполагат досега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР