проф. д-р Асен Балтов, кадър БГНЕС Трима пациенти остават с

...
проф. д-р Асен Балтов, кадър БГНЕС Трима пациенти остават с
Коментари Харесай

Трима пациенти остават с опасност за живота след катастрофата край Своге


проф. доктор Асен Балтов, кадър БГНЕС

Трима пациенти остават с заплаха за живота след тежката злополука с рейс край Своге. Това съобщи шефът на Института за незабавна помощ „ Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов.

„ Нещата са доста динамични, пациентите се следят. Надяваме се всичко да тръгне в вярната посока “, съобщи проф. Балтов. Той напомни, че една от аргументите за вероятни затруднения при лечението е възрастта на потърпевшите.

„ Трима са с заплаха за живота, само че те се лекуват съответно. Те са в изкуствена кома и на апаратно дишане. Имат тежки белодробни травми ", сподели проф. Балтов и добави: „ Предстоят им още наблюдения, а на и някои интервенции. На пациентката, която е в неврохирургия, ще й бъдат осъществени спомагателни проучвания и най-вероятно й следва оперативна намеса в региона на лицевите кости. Останалите три пациентки остават в същото положение. Те са на командно дишане и към момента има заплаха за техния живот. Остават постоянни и не се нуждаят от в допълнение подкрепяне на сърдечната активност. Затова считаме, че най-острият интервал е овладян”.

Според него въпреки всичко остава въпросителна, тъй като гръдните контузии са доста тежки. Той уточни, че те се развиват последователно в границите на 4 до 7 дни. „ Предстои развой на инфектиране, който е наложителен при такива тежки контузии. Прави се всичко, което е належащо, с цел да се преодолее това”, добави проф. Балтов.

Той акцентира, че „ Пирогов “ е мястото, където се прави всичко, което би трябвало за тяхното лекуване “.

Проф. доктор Балтов прикани да се подари кръв за потърпевшите при тежката злополука.

Припомняме, че при автобусната злополука край Своге, станала на 25 август, починаха общо 16 души, а други 23 тежко пострадаха. Те са признати за лекуване в четири столични лечебни заведения, а положението на някои от тях остава сериозно. Всички пасажери в рейса са се прибирали към Своге от еднодневна екскурзия до манастир „ Света Богородица “, прочут с името „ Седемте престола “.

До този миг проверяващите не са открили точната причина за трагичния случай. Основните посоки, по които се работи, са три – дейностите на лидера, редовността на рейса, както и техническото положение на пътния сектор./БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР