Проф. д-р Андреас Моринг от Международното училище по мениджмънт към

...
Проф. д-р Андреас Моринг от Международното училище по мениджмънт към
Коментари Харесай

Гост-лектор от Германия участва в редица събития на ИУ – Варна

Проф. доктор Андреас Моринг от Международното учебно заведение по мениджмънт към Университета за приложни науки в Хамбург, Германия посети за първи път ИУ – Варна по линия за научен продан на стратегия " Еразъм+ “. Гост-лекторът бе поканен от представител на отдел " Международно съдействие “ в края на 2022 година и осъществя визитата си в ИУ – Варна в интервала 24-28 април 2023 година Гл. ас. доктор Иво Костов от катедра " Бизнес, вложения и недвижими парцели “ посрещна задграничния посетител, като го ангажира с присъединяване в редица събития на университета, научи Varna24.bg .

Тези дни се организира онлайн среща полемика на тематика " Пазарът на недвижими парцели и оценяването на активи и бизнеси в несигурна световна среда ". Форумът събра на едно място близо 150 представители на университети и бизнеса. Ректорът на ИУ – Варна проф. доктор Евгени Станимиров почете събитието, което се провежда за трета поредна година, с персонално наличие в телевизионното студио на университета. При откриването на форума проф. Станимиров разяснява няколко критерия за високо равнище на неустановеност (изменчивост) на бизнес средата, които оказват въздействие както върху строителния отрасъл, по този начин и върху процеса на оценяване на активи. В дискусионната среща участваха експерти в региона на недвижимите парцели и оценката на активи от Съединени американски щати, Германия, Италия, Румъния, Белгия, България; представители на Камарата на самостоятелните оценители в България; капиталови и строителни компании; представители на IT сектора; адвокати, счетоводители, архитекти, чиновници в държавната и общинската администрация и други

След това проф. Моринг показа лекция на тематика " Дигитализация и резистентност в бранша на недвижимите парцели “ пред повече от 50 студенти и преподаватели на ИУ – Варна. Аудиторията оцени високо показаната настояща тематика като насочи редица въпроси към гост-лектора.

Проф. Моринг, дружно с гл. ас. доктор Иво Костов посетиха откриването градежа на огромен капиталов план в гр. Варна. Д-р Костов показа с задграничния си сътрудник опит и открита процедура на ИУ – Варна да провежда срещи за своите студенти в действителна бизнес среда.

В последния ден от своята аудиенция проф. Моринг показа лекцията си и пред задграничните Еразъм студенти на ИУ – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР