Проф. д-р Алп Гюркан ще гостува на ЗИЦ Медикъл Караджъ

...
Проф. д-р Алп Гюркан ще гостува на ЗИЦ Медикъл Караджъ
Коментари Харесай

През юни в София гостува един от най-добрите хирурзи по бъбречна трансплантация и диабетна хирургия - проф. д-р Алп Гюркан

Проф. доктор Алп Гюркан ще гостува на ЗИЦ Медикъл Караджъ на 21 и 22 юни 2019г. В рамките на своето посещение, професорът по бъбречна трансплантация и диабетна хирургия ще организира изцяло безвъзмездни съвещания на български пациенти.
Идването на проф. доктор Гюркан е по покана на шефа на ЗИЦ " Медикъл Караджъ " и ще се организира в границите на самодейността ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните способи и технологии в медицината. Консултациите с проф. доктор Гюркан са подобаващи за пациенти нуждаещи се от второ мнение по отношение на своята диагноза или интересуващи се от лекуване в чужбина.
Кой е проф. доктор Алп Гюркан?
Проф. Алп Гюркан е роден през 1959 година в гр. Измир и е един от най-хубавите бъбречни трансплантолози в южната ни съседка. Неговият екип е един от най-хубавите в Турция както в трансплантациите на бъбрек, по този начин и в диабетната и метаболитна хирургия. По време на цялата си кариера проф. доктор Гюркан е практикувал и преподавал обща и трансплантационна хирургия. Той основава четири центъра за бъбречна трансплантация, един от които е първата клиника за трансплантация на органи в Турция отвън университетската болница. Тази клиника се трансформира в най-значимия донорски център в цялата страна. Проф. Гюркан е водещ хирург и в четирите центъра, а работата му включва ръководство на екипи за трансплантации с над 30 души състав, ръководство на стратегии за продан на органи и основаване и развиване на трансплантационни процедури.
В практиката си проф. Алп е направил над 1800 бъбречни трансплантации. Успешно приключва и голям брой панкреасни и чревни трансплантации. В допълнение с изключение на интервенциите по трансплантация, той прави и над 3000 хирургични процедури, най-вече стомашно-чревни онкологични интервенции, в това число над 40 лапароскопски интервенции за хиатална херния и болестно затлъстяване.
Накратко главните достижения на проф. доктор Алп Гюркан са:
1. Създаване на първата клиника за трансплантация на органи в Турция отвън университетската болница
2. Създаване на първата частна клиника за трансплантация на органи в Измир
3. Извършва първа лапароскопска бъбречна процедура от жив донор в Турция
4. Създава първата стратегия за продан на органи (бъбреци) в Турция
5. Извършва първата чревна трансплантация в Турция
6. Работи за съставяне на Egean Transplant Society
7. Избран е за президент на Егейското хирургично сдружение
Обучава доста млади хирурзи в региона на общата хирургия и трансплантация като началник на поделение по хирургия и трансплантация
Към момента проф. доктор Гюркан практикува в Университетска болница " Окан ", Истанбул, Турция, където и приема своите пациенти.
Зад гърба си професора има голям брой награди и изявления. Член е на:
а) Съюз на лекарите в Турция
б) Турско национално хирургично сдружение
в) Американски лицей по хирургия
г) Егейско хирургично общество
д) Турска асоциация на институциите за трансплантация на органи
е) Европейска асоциация за диализа и трансплантация
ж) Турско общество по нефрология
Годишният триумф при бъбречни трансплантационни интервенции, които прави екипа на проф. Гюркан е 98%. При оперираните от диабет вид 2 пациенти 80% от тях са прекъснали приема на инсулин, а 65% са прекъснали приема на медикаменти за диабет. Почти всички пациенти с диабет, на които са осъществявани интервенции при затлъстяване, нямат нужда да одобряват медикаменти за диабет. Сред всички пациенти, оперирани от екипа на проф. доктор Алп Гюркан, няма нито един умрял пациент, без значение естеството на интервенцията - дали тя е бъбречна трансплантация, диабетна интервенция или метаболитна интервенция при затлъстяване.
Желаещите да се възползват от безплатните съвещания с проф. доктор Алп Гюркан на 20 и 21 юни 2019г. би трябвало да си запишат авансово час на телефоните на здравен информативен център Медикъл Караджъ – 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да дават на място всички медицински документи, с които разполагат досега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР