Проф. д.н. Любомир Халачев бе удостоен с литературната награда Елин

...
Проф. д.н. Любомир Халачев бе удостоен с литературната награда Елин
Коментари Харесай

Проф. Любомир Халачев е удостоен с литературната награда Елин Пелин

Проф. д.н. Любомир Халачев бе почетен с литературната премия " Елин Пелин " за сборника с разкази " 10 неща, които в никакъв случай няма да върша ", заяви Българска телеграфна агенция.
Проф. Любомир Халачев приключва ВГИК в Москва (1972). През 1974 година се посвещава на образованието по операторско майсторство в НАТФИЗ. От 1975 година работи в Студия " Време " като оператор и режисьор на документални и научно-популярни филми. През 1991 година основава " Кодиак " - продуцентска компания, която по-късно се преименува на " Кадиак Филм ". Един от създателите е на Асоциацията на филмовите продуценти. Работи като режисьор, продуцент и сценарист на документални филми и телевизионни драми. Бил е ректор на НАТФИЗ (2011-2015). В момента преподава писмено кино на студентите по операторско майсторство и продуцентство в магистърската стратегия " Мениджмънт в екранните изкуства ".
Създал е повече от 100 късометражни кино лентата с голям брой награди на български и интернационалните фестивали. Автор е на десетки публикации, на осем книги в региона на киното и малкия екран и на пет книги с разкази.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР