Проф. Антоанета Христова определи ресора на Мария Габриел като изключително

...
Проф. Антоанета Христова определи ресора на Мария Габриел като изключително
Коментари Харесай

Анализатори: Ресорът на Мария Габриел е модерен, отговорен и перспективен

Проф. Антоанета Христова дефинира ресора на Мария Габриел като извънредно виновен. За Росен Карадимов той е съвременен и перспективен.

Образованието е тематика за Европейски Съюз и съответно за България, което си има своите характерни проблеми. Голяма част от националните политики за обучение във всяка една от страните-членки до момента е била дефинирана като част от националното законодателство и много малко е била синхронизирана с някаква обща европейска рамка. Това да бъде комисар в нещо, което до този миг е съвсем нерегулирано, е доста мъчно и отговорно. Образованието има съществени провокации. Качество на образованието е въпрос, който стои пред всяка една страна-членка, сподели проф. христова.
По думите на Росен Карадимов ресорът на Мария Габриел е извънредно съвременен и перспективен.
Ресор, който дава опция да се прави политика и не е обвързван с преразпределяне на финанси. Това не е сфера, която предстои на хармонизация в границите на Европейски Съюз, което значи, че българският еврокомисар не може да разчита на наставления и регламенти, с които директно да интервенира в законодателствата на страните-членки, а това би трябвало да стане с косвени механизми, с политика и въздействие. Ако има съответен отговор на евроскептицизма - е това, уверен е анализаторът.
Гледайте целия диалог във видеото.

 "Иновации и юноша " ще бъде новият сектор на българския еврокомисар Мария Габриел
"Иновации и юноша " ще бъде ресорът на българския еврокомисар Мария Габриел в идващия мандат на Европейската комисия. Тя ще дава отговор и за просветен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР