Проф. Анастас Герджиков, за когото , печели убедително изборите в

...
Проф. Анастас Герджиков, за когото , печели убедително изборите в
Коментари Харесай

Вотът в Турция: убедително за Герджиков, но с четири пъти по-малко гласове от 14 ноември

Проф. Анастас Герджиков, за който, печели безапелационно изборите в Турция против сегашния президент и претендент за втори мандат Румен Радев, само че резултатът му е съвсем четири пъти по-слаб от този на водача на придвижването Мустафа Карадайъ на първия тур преди седмица.

Това сочат данните на Централната изборна комисия. Сайтът на комисията демонстрира, че единствено протоколът от една секция в Истанбул към момента не е обработен.

На първия тур Карадайъ, който беше претендент за държавен глава, взе 84 735 гласа. На 14 ноември, когато се гласуваше по едно и също време за президент и парламент, Движение за права и свободи активизира мощно гласоподавателите си в Турция и реализира втория в историята най-хубав си резултат там - гласовете за депутати бяха малко над 85 хиляди и се приближиха до върха от 2009 година, когато надвишиха 91 хиляди Движението беше решителен победител в Турция с 97 на 100 от гласовете.

Преди седмица Радев и Герджиков имаха в Турция общо 1251 гласа (съответно 632 и 619), На втория тур при близо 24 хиляди действителни бюлетини Анастас Герджиков е получил 22 140 против 1828 за Радев. В проценти съотношението е 92.37% против 7.63%.

Нито един гласоподавател в секциите в Турция не е маркирал " Не поддържам никого ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР