Проектозаконът за изменение на Закона за съдебната власт, с който

...
Проектозаконът за изменение на Закона за съдебната власт, с който
Коментари Харесай

Въвежда се единен регистър на вещите лица

Проектозаконът за изменение на Закона за правосъдната власт, с който се регламентира въвеждането на eдинен указател на движимостите лица беше утвърден през днешния ден от държавното управление и поема към Народното събрание.

И сега съществува профилиран програмен продукт за мониторинг и надзор на движимостите лица, с информация за извършените експертизи и резултатите от тях, само че той се употребява от съдилищата поотделно, без да има взаимна съгласуваност сред тях и единна база данни.

Очаква се основаването на този указател да надгради съществуващия и да разреши органите на досъдебното и правосъдното произвеждане да намират бързо и елементарно специалисти с подходяща компетентност.

Бъдещата система ще разполага и с комфортен интерфейс за избор на движимости лица на база на заложени критерии при нужда от характерни експертизи и равнище на знание.

За всяко експерт системата ще поддържа електронно досие с история на изготвяните експертизи, решението на органа (приема или не заключението на специалиста, с включени претекстове, дали е предоставена спомагателна или повторна експертиза и с какви претекстове, в период ли са предоставени заключенията на експерта), както и броят отводи за осъществяване на експертиза по съответно дело и съответните учредения. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР