Проектозаконът за еднополовите бракове скоро ще бъде внесен за обсъждане

...
Проектозаконът за еднополовите бракове скоро ще бъде внесен за обсъждане
Коментари Харесай

И Черна гора разрешава гей браковете

Проектозаконът за еднополовите бракове скоро ще бъде импортиран за разискване в черногорския парламент, оповестява електронното издание "Независен весник “.

Публичният спор към този момент е завършил в Биело Поле, Будва и Подгорица. Законът планува пълнолетни лица от един и същи пол да записват партньорските си връзки пред управляващите, написа "Фокус ".

Еднополовите двойки ще получат същите привилегии, с които се употребяват и лицата, които има хетеросексуална връзка - здравно обезпечаване, право на пенсия и завещание, а в случай че се развеждат ще могат да разделят имуществото си.

Законът изключва осиновяването на деца, само че се прецизира, че "партньорът, който не е родител, е задължен да устоя децата на другия сътрудник, в случай че те нямат родственици, които по закон са длъжни да ги устоят ". Задължението на колегата остава и след гибелта на родителя на детето.



Партньорите също по този начин ще могат да запазят своето фамилно или да одобряват семейството на избраника си, предава "Фокус ".

На Балканите еднополовите бракове са позволени в Гърция, Хърватия и Словения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР