Проекторешението, с което се предвижда да се даде възможност на

...
Проекторешението, с което се предвижда да се даде възможност на
Коментари Харесай

Депутатите се скараха заради разплащанията към пътните строители

Проекторешението, с което се планува да се даде опция на Агенция " Пътна инфраструктура " отчасти да изплати дължимите суми по договорите за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа към пътните компании, провокира напрежение в пленарната зала, спиране на съвещанието и привикване на ексклузивен Председателски съвет. Накрая решението остана за идващия ден.

В началото на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Никола Минчев разгласи, че точката за АПИ отпада от дневния ред заради липса на отчети на водещите комисии. Проекторешението, импортирано от ръководещите, планува АПИ да заплати от бюджета за тази година 50 на 100 от всички финансови отговорности на Агенцията, зародили по изпълнените действия по договорите за осъществяване и поддръжка на републиканските пътища. " Тази процедура да се включва авансово точка, с вярата, че ще има отчети, е рискована ", сподели Минчев.

От " ИТН " обвиниха председателя на районната комисия Настимир Ананиев, че съзнателно не е подписал отчета. А от " Продължаваме промяната “ показаха подозрение дали има правно съображение Народното събрание да гласоподава сходно решение.

И прикани Народното събрание да позволи на Агенцията да продължи да поддържа и ремонтира пътищата по настоящите контракти до избор на нови реализатори. " Аз не диря от вас да свалите отговорността от мен, в противен случай. Очаквам Народното събрание да поеме своя дял от отговорността, с цел да ми даде опция по-късно и аз да понеса своята отговорност и да отговоря на публичните упования за качествено поддържане на републиканската пътна мрежа и за довеждане докрай в период на започнатите през предходната година поправки ", сподели министърът.

" Има един израз " Тарикат мъж не писка ". Ако човек се е прецакал и е мъж, даже и да е сбъркал... Това нещо го има в дневния ред, защото всички го поддържат, защото и вие сте го подкрепили с подписите си, дайте да го гласуваме, с цел да развържем ръцете на Министерството на районното развиване, тъй като оттук насетне. Ако не го създадем и има една злополука или падне някой мост и има починали хора, те ще бъдат на вашата съвест ", каза ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Това решение поражда въпроса дали би трябвало с решение на Народното събрание да се провиснал тези средства, или това е напълно в прерогативите на Министерския съвет и съответното министерство, уточни Милен Матеев от Политическа партия.

От Българска социалистическа партия се пробваха да успокоят напрежението и поискаха почивка. След 45 минути беседи сред ръководещото болшинство беше решено точката ще се прегледа в утрешното съвещание на Народното събрание.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР