Проектокабинетът с тази конструкция е отражение на реалността и на

...
Проектокабинетът с тази конструкция е отражение на реалността и на
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Мачът е между Габровски и Донев, слага се край на младите и неразпознаваеми експерти в МС

" Проектокабинетът с тази структура е отражение на действителността и на политическата глупост, на която сме очевидци. Политиците би трябвало да регистрират действителността такава, каквато е, а освен да подлагат на критика. Разбира се, че има такива, които са срещу, в това число и в ГЕРБ. Те питат за какво няма гербаджии в проектокабинета. Оттук насетне няма да имаме идеологически чисти държавни управления, те ще са освен съдружни, а мощно компромисни. Възможността да са с преобладаващи демократи и реформатори става все по-голяма. Слага се завършек на неразпознаваемите млади специалисти ". Това съобщи политологът Цветанка Андреева пред Нова нюз.

" Настоящето принадлежи по-скоро на фигури като Николай Габровски, а не на такива като Кирил Петков. Наистина се търси фигура, която ще събере хора, които не са толкоз дразнещи. Има ясни идеологически знаци. За министър на защитата е определен потвърден пореден евроатлантик. Като член на Европейски Съюз, не можем да надскочим политиката му. Правеха се опити да се договаря с " Газпром ". Те не просто се провалиха, а не съумяха да стартират. Донякъде мисля, че политическите партии нямат огромен интерес от бързи избори и по тази причина толкоз доста се разяснява тематиката за " играта на кворума ". От нея няма да има изгода самият проф. Габровски и той усети или го посъветваха, че не би трябвало да влиза в сходен капан. Играта с кворума постоянно е тиха тактика, а не обществена. Цялата рецесия идва от неналичието на водачество. Всички политически субекти в Народното събрание стартират да стават все по-опасни със своята неспособност да се оправят със обстановката в спешния интернационален подтекст. Столтенберг даже съобщи, че има действителна опция войната да се разрасне и да излезе отвън границите на Украйна. Представяте ли си при тези хора и при този парламент да би трябвало да взимаме решения? ", попита реторично Андреева. 

" Каквото и държавно управление да има, ще бъде компромисно и несигурно. Основният мач ще е сред Габровски и Гълъб Донев, тъй като тук има един доста мощен състезател, който седи в профил, само че в действителност цялата власт е в него и това е Румен Радев ", сподели още политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР