Проектокабинетът на лидера на партия Има такъв народ Слави Трифонов

...
Проектокабинетът на лидера на партия Има такъв народ Слави Трифонов
Коментари Харесай

Илхан Андай: Проектокабинетът на Слави има 29 гласа от ДПС

Проектокабинетът на водача на партия " ИТН " Слави Трифонов " има едни обезпечени " 29 гласа от Движение за права и свободи . Това е методът Движение за права и свободи да се измъкне от незначителната пета позиция в новия парламент, съобщи журналистът Илхан Андай пред БНР.

" Ако не беше ходът на Слави, то през днешния ден Движение за права и свободи щеше да се чуди по какъв начин да завърти нещата, че да изяснява положително показване, а действително не е такова ", счита Андай. Според него една е била позицията на Движение за права и свободи до изказването на Слави Трифонов, а друга след поръчката му да ръководи с малцинство.

Според Андай както Слави Трифонов, по този начин и Движение за права и свободи нямат доста огромен избор. Слави няма потребни ходове и се нуждае от интервал до идващите предварителни избори , в който да не инкасира електорални загуби, и по тази причина е заложил на най-нестандартния вид, " даже играейки малко като Доган и Борисов ", счита журналистът.

По думите му Движение за права и свободи може или да остане до (лидера на ГЕРБ Бойко) Борисов и да хапе Слави, или да припознае остарялата формула на Доган за експертно държавно управление, само че издигнато от Слави Трифонов.

В коментар за изборните резултати Андай изясни, че Движение за права и свободи губи към 40-50 хиляди гласа с оттегляне във всички области. Увеличение на доверието на гласоподавателите се следи в Добрич и Шумен, а феномен още веднъж е Кърджали, уточни в разбора си Илхан Андай.

" Един от значимите заключения на тези избори е, че всеки пети глас е от така наречен бастион ", съобщи той за предварителните парламентарни избори от 11 юли.

Там, където няма достоверни депесари, партията регистрира огромни загуби, които калкулират незадоволителното показване на база на безспорни цифри , разяснява резултатите на Движението той.

В България Движение за права и свободи катастрофира в райони, където (Делян) Пеевски жънеше триумфи. " В неговата обичана област - Пазарджик, спадът е на половина. Стара Загора - другата му област, е зле. Във Видин и Враца, където са негови хора. В Плевен и Ловеч е злополука ", акцентира Андай.

Относно оповестените наказания по закона " Магнитски ", в които попадна някогашният народен представител Делян Пеевски журналистът разяснява, че водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е бил обезпокоен от обяснителния режим, в който се е наложило да влезе. Движение за права и свободи губи доста поради Пеевски както у нас, по този начин и зад граница, безапелационен е Андай.

Именно Пеевски бил причина за снижените резултати на Движение за права и свободи от вота.

По мотив дни преди началото на предизборната акция Андай разяснява: " Машината на Ердоган за печелене на избори не се задейства поради Пеевски. Той очакваше доста по-различна реакция от Движение за права и свободи след срещата в резиденцията край Босфора. И по този начин Ердоган зае позиция - няма да преча, само че няма и да оказа помощ. ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР