Проектокабинетът “Денков-Габриел вероятно ще мине на ремонт преди гласуването в

...
Проектокабинетът “Денков-Габриел вероятно ще мине на ремонт преди гласуването в
Коментари Харесай

Проектокабинетът “Денков-Габриел” ще мине на ремонт преди гласуването в пленарна зала?

Проектокабинетът “Денков-Габриел ” евентуално ще мине на ремонт преди гласуването в пленарна зала, защото в структурата му бе показан единствено един вицепремиер, а в член 108, алинея 1 от Конституцията е записано “заместник министър-председатели ” и след 1990 година България е нямала държавно управление единствено с един вицепремиер.

Това коментираха бивши министри и вицепремиери, както и политически анализатори, представени от “Труд news ”.

Вътрешни наблюдаващи дадоха образци с държавни управления, които са работили единствено с двама вицепремиери - кабинетът “Филип Димитров ”, служебното държавно управление на Стефан Софиянски  Стефан Софиянски Стефан е наследник на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра и кабинетът “Борисов 1 ” и означиха, че бройката заместител министър-председатели се е променяла през годините съгласно целите на държавните управления и съдружните формули.

Номинираните за ротационни министър председатели Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова (ГЕРБ-СДС) и (ПП-ДБ) заявиха към този момент, че ще бъдат министър председател и вицепремиер на ротация през девет месеца, като в първите девет министър-председател ще е.

При оповестяването на състава на държавното управление, в началото беше разгласен като министър на финансите и вицепремиер по еврофондовете. След това обаче от ПП-ДБ направиха конкретизиране, че Василев ще бъде единствено министър на финансите.

Пак още в петък и от ПП-ДБ и ГЕРБ- прецизираха, че за задачата ще бъде изменен устройственият устав на Министерски съвет, който планува пост заместител министър-председател по европейските фондове. Очакванията са ресорът да бъде трансфериран към министерството на финансите и ще стане министър на финансите и на еврофондовете.

Юристи позволиха, че тогава може да се наложи нормативно да се преименува министерството на финансите и към заглавието на ведомството да се добави “и на еврофондовете ”.

В момента в Устройствения устав на Министерския съвет са записани четирима заместител министър-председатели - по ръководство на европейските средства, по обществените политики, по икономическите политики и по публичния ред и сигурност.

Ролята на вицепремиерите в кабинета не е единствено представителна, а и организационна, тъй като съгласно съответните ресори, заместител министър-председателите следят работата на отрасловите министерства в региона на законодателството, синхронизират активността на работни групи и дават отговор за резултатите пред държавното управление, разясниха някогашни министри.

Амбициозната стратегия на държавното управление “Денков-Габриел ” за влизане на страната ни в Шенген, еврозоната и наваксването по изоставането със средствата от Плана за възобновяване и резистентност допуска по-задълбочено отношение към структурата на държавното управление и поне още двама вицепремиери, които да дават отговор директно за ПВУ и Шенген, признаха депутати с опит в изпълнителната власт от ГЕРБ- и ПП-ДБ.

Подкрепа за ротационното държавно управление досега има от ГЕРБ- и ПП-ДБ. “Въпреки всички взаимни отстъпки, които направи, парламентарната група на ГЕРБ- ще поддържа този кабинет в името на стабилността и на развиването на страната.

Направихме прекомерно взаимни отстъпки. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, с цел да даде късмет на идващ подобен, единствено и единствено да има постоянно определено държавно управление ”, съобщи ръководителят на ПГ на Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,.

“С втория мандат ще успеем да прекратим политическата рецесия. При сегашното систематизиране в Народното събрание това е единственият метод за конструиране на болшинство, което да избере държавно управление.

За нас е значимо по какъв начин това държавно управление наподобява като личен състав и по какъв начин то ще работи ”, сподели съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

Двете обединения не чакат за в този момент поддръжка от останалите политически обединения в 49-ото Народно заседание (НС), само че имат нужното болшинство съгласно числеността на парламентарните си групи от 132 депутати.

“Движението за права и свободи (ДПС) ще вземе решението по какъв начин ще гласоподава за кабинета “Денков ” след отчитането на втория мандат пред президента Румен Радев ”, оповестиха в нарочна позиция до медиите от в неделя.

И означиха, че Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на, е изразил персоналното си мнение и ясно е декларирал, че груповите органи на ще вземат окончателното решение. Хамид сподели, че към момента няма взето решение от ПГ на, само че той персонално счита, че е вярно депутатите от да гласоподават “против ” кабинет “Денков-Габриел ”.

Из Конституцията на Република България

Чл. 108.
(1) Министерският съвет се състои от министър-председател, заместител министър-председатели и министри.
(2) Министър-председателят управлява и координира общата политика на държавното управление и носи отговорност за нея. Той назначава и освобождава от служба заместник-министрите.
(3) Министрите управляват обособени министерства в случай че Народното събрание реши друго. Те носят отговорност за своите дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР