Проектодоговорът между Великобритания и ЕС е качен в сайта на

...
Проектодоговорът между Великобритания и ЕС е качен в сайта на
Коментари Харесай

Какво предвижда договорът по Brexit за гражданите на Великобритания и ЕС

Проектодоговорът сред Англия и Европейски Съюз е качен в уеб страницата на ЕК. Той е огромен 585 страници и демонстрира близо двегодишния труд на договарящите от двете страни, съобщи BBC.
В него се планува, че европейските жители и техните фамилии ще продължат да имат право да се местят да живеят и работят във Англия до края на преходния интервал – декември 2020 година Тези, които съумеят да вземат жителство до края на преходния интервал ще могат да останат след прехода, а в случай че те останат да живеят 5 поредни години, ще могат да остана за непрекъснато. Но откакто този интервал завърши Англия може да изиска от жителите на Европейски Съюз спомагателни документи за престояване.
В съглашението се споделя, че формулярите за спомагателни документи би трябвало да бъдат " къси, ясни и комфортни за жителите ". Всичко това се отнася и за английските жители в страните от Европейски Съюз. В черновата написа още, че страните може да изискат от хората " непринудено " да стартират тази процедура за жителство, преди края на преходния интервал.
Едно от другите забавни условия - 5 години след края на преходния интервал, Англия може да желае влизащите и/или излизащите от нейна територия жители на Европейски Съюз да имат биометричен чип в паспорта за идентификация според стандартите на Международната организация за цивилен полети.
За бъдещето след 2020 година в документа написа, че Европейски Съюз и Англия би трябвало да реализират единодушие за краткотрайно влизане в страната за " бизнес цели ", безвизово пътешестване за къси визити в страната и следене на противозаконната миграция.
Други забавни моменти
Специално за работещите във Англия и надлежно в Европейски Съюз се резервира правото на обществени и данъчни отстъпки, правата, от които се употребяват и локалните при приемане на квартира, както и правото децата им да се образоват на равни начала с локалните деца.
Интересно е и, че след края на преходния интервал, Обединеното кралство няма да има достъп и да е част до нито една интернет мрежа, осведомителна система и база данни, основана на база правото на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР