Проектобюджетът на София за 2020 година е в размер на

...
Проектобюджетът на София за 2020 година е в размер на
Коментари Харесай

Нещата отиват към по-голям бюджет на София за 2020 година

Проектобюджетът на София за 2020 година е в размер на 1,722 милиарда лв. т.е. с 20 млн. лв. повече от дискутираното преди седмица, когато се организира публичното разискване по тематиката.
За делегирани държавни действия перото е 555 млн. лв.. 782 млн. лв. идват от лични доходи. Повишават се данъчните доходи с 306 млн. лв., с което стават 388 млн. лв.. Неданъчните доходи стават 393 млн. лв..
Постъпленията от автомобилния налог стават 114 млн. лв.. От налог " недвижими парцели " се чакат общо 112 млн. лв. доходи.
Капиталовата стратегия е в размер на 475 млн. лв.. По оперативни стратегии тази година се чакат доходи от 261 млн. лв., а от лични доходи – 214 млн. лв..
20 млн. лв. се отделят особено за инфраструктура и екология. Ще има съществени поправки в доста квартали, продължава да се построява третия лъч на метрото. 213 млн. лв. се отделят за възобновяване на градския превоз. Около 35 млн. лв. ще отидат за ръководство на боклуци, като главната мярка е за чистотата на въздуха. Ще се построяват нови паркове - " Кукуряк ", " Източен парк Въртопо ".
22,6 млн. лв. ще бъдат изхарчени за цифровизация на общинските услуги, а 15 млн. лв. за отчуждаване на парцели.
32 млн. лв. ще отидат за строителство на 13 нови детски градини, за 2 ясли и 6 учебни заведения. С тези пари ще се ремонтират главно 25 учебни заведения и детски градини. За финансиране от страната общината кандидатства за градежа на други 7 детски градини и още 4 учебни заведения. За това ще трябват 40 млн. лв..
Банята в " Овча купел " и в Горна баня ще бъдат реставрират. Ще бъде издигнат и Център за модерно изкуство край НДК. Не са конкретизирани точни суми, тъй като ще има занапред разисквания по отраслови комисии.
На въпрос за какво остават незавършени доста планове, които е трябвало да бъдат приключени през 2019 година, зам.-кметът Дончо Барбалов разяснява, че Агенцията по отчуждаване е минала под управлението на основния проектант, с цел да се работи по-качествено. Що се отнася до митингите в " Обеля " - за ниските изкупните цени на парцели при " Ломско шосе ", които се отчуждават, зам.-кметът отговори, че би трябвало да се доверим на правосъдния надзор и на законите. По тази тематика обаче към този момент има митинги – припомнете си в материалите ни за " Ломско шосе " каква е цената.
Междувременно общинските съветници на " Демократична България " приканиха сътрудниците си от другите групи да ги поддържат в позицията им да има локален референдум за градежа на инсинератора за горене на отпадъци. За да бъде прегледано предлагането от СОС, то би трябвало да получи подписите на най-малко ⅕ или 13 от общинските съветници. Демократите имат 12 съветници. А по какъв начин се разви сагата - припомнете си в материалите за завода за горене на боклуци!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР