Проектобюджетът на Държавното обществено осигуряване ощетява бизнеса и хората с

...
Проектобюджетът на Държавното обществено осигуряване ощетява бизнеса и хората с
Коментари Харесай

Движение България на гражданите коментира проектобюджета на НОИ

Проектобюджетът на Държавното публично обезпечаване ощетява бизнеса и хората с най-високи приходи. Тази позиция показаха от " Движение България на жителите " по време на проведена от тях кръгла маса на тематика " Как да повишим качеството на живот на българина? Доходи, опазване на здравето, демография ". А съгласно някогашния обществен министър Иван Нейков последните промени демонстрират, че няма поредност в обществената политика на България.

Според проектобюджета на Държавното публично обезпечаване оптималният застрахователен приход се усилва от 2 600 на 3 000 лв.. Тази стъпка е неверна съгласно " Движение България на жителите ".
Найден Зеленогорски - " Движение България на жителите ": Това е едно в допълнение натоварване върху бизнеса, а бизнесът може да употребява тези пари за откриване на нови работни места, за повишение на възнагражденията. Ние би трябвало да насърчим на първо място бизнесмените, което би направило Национален осигурителен институт по-силен като финансиранеДимитър Делчев - ръководител на " Джижение България на жителите ": На процедура се удрят тъкмо тези чиновници, които се развиват добре. Например IT-специалистите. Това са нормално младежи, които са останали в страната, тъй като взимат над 2 600 лв..
Според някогашният обществен министър Иван Нейков последните решения в обществения бранш са непоследователни и са взети на мрачно, без разискване в обществото.
Иван Нейков - шеф на Балкански институт по труда и обществената политика, някогашен обществен министър: А точно ще усилваме осигурителните приходи, ще вкарваме тавани на пенсиите и в това време във връзка с поддръжката за фамилиите с деца ще запазим размера на компенсациите, които се получават на същото равнище. Преди всички избори им смъкваме звезди на всички, че децата са най-важни, а след това внезапно откриваме: " въх, то нямало пари ". Не постоянно е въпрос на пари.
По думите на Иван Нейков от време на време било въпрос на воля и визия, каквато в България нямало.
Иван Нейков - шеф на Балкански институт по труда и обществената политика, някогашен обществен министър: При нас в обществената политика визията е от бюджет до бюджет. Не споделям от избори до избори, тъй като и последните седмици виждаме, че няма никакво значение какво сме споделили преди последните избори.
В обществената политики обаче трябвало да се гледа най-малко 30 години напред.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР