Проекто-кабинетът на ГЕРБ е яко политически и дава сериозна заявка

...
Проекто-кабинетът на ГЕРБ е яко политически и дава сериозна заявка
Коментари Харесай

Икономист: Препоръчвам на гражданите да спрат да слушат политиците, защото върви насилствена анестезия

Проекто-кабинетът на ГЕРБ е крепко политически и дава сериозна поръчка за дълготрайно ръководство. Снощи видяхме ПП-ДБ да дават обратно. Но сякаш и от двете страни няма предпочитание или най-малко с доста принуда се приказва за нови избори, тъй че съм по-склонна да чакам да се стигне до съглашение.

Това разяснява пред Нова тв социологът Яница Петкова. 

Този кабинет, който в този момент напуща поста си беше конструиран с визия за идващите 18 месеца, с ясно сложени задания. Нито една от тези задания не е изпълнена до този миг, нито един от петте цели в управническата стратегия са изпълнени. Т.е. въз основата на тези 0 от 5 целта, декларирани да бъдат изпълнени, да се предявяват нови апетити към властта, е меко казано смешно, коментира икономистът Михаил Кръстев.

Струва ми се, че най-вероятно ще има кабинет и явно фактическия разговор е нещо друго от обществения разговор. Т.е. това, което става в реалност, мъчно стига до нас жителите. Аз персонално го виждам с доза скепсис, тъй като знам, че същинската динамичност във властта, която се случва, не е част от обществения дискурс, коментира предприемачът Мартин Кадинов.

Напълно съм съгласна с това изказване, то и не инцидентно равнището на доверие в тези институции от страна на хората е толкоз ниско, тъй като доста постоянно дебата пред публиката не подхожда на действителността и решенията, които се взимат, разяснява Петкова. 

Най-добре е за всеки един български жител да спре какво си приказват политиците, защото решението към този момент е взето, кабинет ще има. Как ще наподобява кабинета също е решено, въпросът е единствено по какъв начин той ще бъде представен на публиката. Ние следим една насилствена анстезия над българското общество за присписаване на неговата памет. Преди 9 месеца си казахме доста неща. Денков твърдеше при един скандал с вътрешния министър, че когато пристигна ротацията, той ще разгласи имената на всички министри, които не са негови в този кабинет, разяснява Кръстев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР