Проекто-бюджет за тази година с рамка от 42 милиона лева

...
Проекто-бюджет за тази година с рамка от 42 милиона лева
Коментари Харесай

Проекто-бюджетът на община Монтана стигна 42 милиона лева

Проекто-бюджет за тази година с рамка от 42 милиона лв. внесе кметът на Монтана Златко Живков за разглеждане в комисиите на Общинския съвет. Предварителните сметки са със 7 милиона повече от в началото плануваните доходи за предходната година.
Още 12,2 милиона лв. ще бъдат усвоени посредством 19-те плана, които общината извършва по оперативни стратегии на Европейския съюз. Най-голяма част от средствата са по оперативна стратегия Региони в напредък – 8,3 милиона лв., с които ще продължи построяването на парковете и постройките от просветителната инфраструктура. Ще бъдат главно ремонтирани постройката на езиковата и математическата гимназии, на ІІІ-то и ІV-то учебно заведение, на ІV-та и на VІІ-ма детска градина.
С 6,5 милиона лв. ще бъдат финансирани съществени поправки на улици, тротоари, публични здания, църкви, паркинги, детски площадки, укрепителни уреди и паркове. Най-големият обект е реконструкцията на улица „ Индустриална”. Проектът планува се да бъде отворен прелеза при цех „ Монбат” на улица „ Иван Давидков” и реконструиран прелеза след жп-гарата на линията в посока Бойчиновци.
Близо половин милион лв. са планувани за разработване на иконостас и за иконопис на храм „ Свети Дух” както и озеленяване на пространството пред него. Най-голямата черква в Северозапада се строи към този момент 10 година и вложенията в построяването са 2,8 милиона лв., лични средства на община Монтана.
И през тази година ще потвърдим политиката си за развиване на дребните обитаеми места. В капиталовите описи са планувани 500 хиляди лв. за поправки читалища, кметства и храмове във всичките 23 села.
За регионалната болница ще бъде закупена нова инсталация за сложна съдова и неврологична диагностика, както и техника за хирургично поделение на стойност 50 хиляди лв..
Ще бъдат вложени средства в SMS-система за паркиране, автобусни спирки, детски площадки.
В бюджета са заложени 20 хиляди лв. за фонд „ Ин витро” и 25 хиляди лв. за гратис пътешестване на пенсионерите над 70-годишна възраст.
Общинската власт ще продължи да извършва обществените си задължения към клубове на пенсионери и хора в неравностойно състояние.
„ Този бюджет е най-големият който Монтана е имала до момента. Възможно е със средставата от европейските планове да стигне до 60 милиона лв. още през първата половине на годината. Това е огромна предизвикателство освен като осъществяване на приходите, само че и като осъществяване на амбициозните планове, които слагаме в целите си за годината”, съобщи Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР