Проектната компания за строителството на газопровода „Северен поток 2“ Nord

...
Проектната компания за строителството на газопровода „Северен поток 2“ Nord
Коментари Харесай

Nord Stream AG подаде иск в Европейския съд с искане за анулиране на дискриминационните мерки по отношение на проекта


Проектната компания за строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ Nord Stram 2 AG е подала иск в Европейския съд (Court of Justice of the European Union) с искане за отменяне на дискриминационните ограничения във връзка с плана, се споделя в известие на компанията.

Компанията Nord Stream 2 AG на 25 юли подаде иск в съда на Европейския съюз. “Nord Stram 2 моли за отменяне на Директива (ЕС) 2019/692, внасяща ремонти в Газовата инструкция на Европейски Съюз, заради нарушение на правилата на справедливост на Европейски Съюз за равнопоставеност. Това може да докара до анулация на Директива (ЕС) 2019/692, защото поправките са очевидно създадени и признати за основаване на неподходящи и препятстващи реализацията н апроекта „ Северен поток 2 “ условия “, се споделя в известието.

„ Като прозорлив вложител ние считаме да защитим нашите вложения. Поправките в Газовата инструкция вредят обаче освен на „ Северен поток 2 “. Такава явна дискриминация на обособен търговски план подкопава способността на вътрешния пазар на Европейски Съюз за привличане на вложения, тъй че преходът към нисковъглеродна сила да стане действителност “, се цитират в известието коментар на Матиас Уорниг, изпълнителен шеф на Nord Stream 2 AG.

Nord Stream 2 си остава и опцията за отстоява правата си в сходство с интернационалното право посредством аритражно дело срещу Европейски Съюз за застраховане на гаранциите за отбрана на вложенията в границите на Договора към Енергийната харта.

На 12 април 2019 година по искане на компанията Nord Stream 2 е иницииран наложителен тримесечен интервал на съвещания, по време на който страните е трябвало да се стремят към реализиране на спокойно споразумяване, преди да бъде изпратено съобщение за арбитраж. На 25 юни е извършена среща сред Европейска комисия и „ Северен поток 2 “ за извънсъдебно споразумяване в сходство с разпоредбите на Договора по енергийната харта. До през днешния ден не е реализирано спокойно съглашение, макар че тримесечният интервал за съвещания към този момент е изминал, декларират от компанията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР