Проектната компания Турски поток е пристъпила към полагане на съединителната

...
Проектната компания Турски поток е пристъпила към полагане на съединителната
Коментари Харесай

Свързват морския и сухопътния участък от Турски поток

Проектната компания Турски поток е пристъпила към полагане на съединителната част от газопровода от Къйъкьой на турското черноморско крабрежите към главната тръба, се споделя в известие на оператора на плана, публикувано през днешния ден, съобщи ТАСС.

Работата " стартира на 22 юли и ще продължи от четири до осем седмици ". Предстои да се положат 2,4 километра водопровод, който ще минава от крайбежието по морското дъно към основната тръба.

Операторът припомня, че по-рано самостоятелни специалисти приготвиха отчет за оценка на въздействието на околната среда и дадоха своите изводи за най-благоприятния маршрут за полагане на този сектор с отчитане на риболовната активност в региона. Отчетът бе квалифициран след съвещания с риболовните сдружения и публични организации и бе утвърден от съответните държавни структури през 2017 година

В сходство с признатия график подаването на газ, както се допуска, ще стартира в края на 2019 година Ние сме задоволени, че работата върви по този график. Ние ще поставим старания, за това в хода на работата неудобството за локалните поданици на крайбрежието да бъде сведено до най-малко, е показал прессекретарят на плановата компания Турски поток Сандер ван Рутселар.

Газпром стартира строителството на Турски поток през май 2017 година Морският сектор на тръбопровода ще минава по дъното на Черно мора до турския бряг. Общата му дължина ще бъде 930 километра. След това ще бъде прокарана сухопътна директна /втора/ линия до границата на Турция с избрани страни с дължина 180 километра.

Първата линия ще бъде предопределена за турския пазар, а втората - за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа. Мощността на всяка линия ще бъде 15,75 милиарда кубически метра годишно, а доставките на газ ще стартират от края на 2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР