Проектната компания на газопровода „Северен поток 2“ - Nord Stream

...
Проектната компания на газопровода „Северен поток 2“ - Nord Stream
Коментари Харесай

Компанията Nord Stream 2 е поискала от Дания разрешение за третия вариант на трасето на „Северен поток 2“


Проектната компания на газопровода „ Северен поток 2 “ - Nord Stream 2 е поискала от Дания следващо позволение за строителството на газопровода – този път по трето трасе, което минава през изключителната икономическа зона на страната на юг от остров Борнхолм, се споделя в известие на компанията. В края на март Дания сама предложи на плановата компания този вид на трасето на газопровода, с изключение на другите два, за които към този момент са подадени поръчки за строителство.

„ Днес, повече от две години след подаването на първата поръчка за приемане на разрешението за строителство във водите на Дания, компанията Nord Stream 2 AG подава поръчка за третия вид за трасето на газопровода. Третата поръчка, включваща оценка за въздействието върху околната среда касае трасе в изключителните икономическа зона на Дания, във водите на юг от остров Борнхолм “, се споделя в известието.

„ Заявката се подава в сходство с решението на Датската енергийна организация от 26 март 2019 година Дадената територия в изключителната икономическа зона по-рано бе противоречива сред Дания и Полша и по тази причина не бе налична за създаването на каквито и да са планове. Споразумение сред двете страни в този момент е реализирано, само че още не е утвърдено от Полша “, се прецизира в известието.

Проектът за газопровода „ Северен поток 2 “ планува строителството на две тръби от газопровода с общ потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през балтийско море до Германия. Новият газопровод се планува да бъде издигнат до края на 2019 година Той минава през териториалните или изключителни стопански зони на страните, ситуирани по протежението на Балтийско море – Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Досега позволение не е дала само Дания. По-рано от Nord Stream 2 оповестиха, че към този момент са положени 1000 км от трасето на газопровода.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР