Проектната компания „Ай Си Джи Би“ финализира обществената поръчка с

...
Проектната компания „Ай Си Джи Би“ финализира обществената поръчка с
Коментари Харесай

ICGB избра ДЗЗД ЕКО БУЛ КОНТРОЛ за изпълнител на обществената поръчка за строителен надзор за газовата връзка с Гърция


Проектната компания „ Ай Си Джи Би “ завърши публичната поръчка с предмет „ Избор на съветник за реализиране на строителен контрол с предмет „ Строеж на „ Междусистемна газова връзка Гърция-България “. В периода за подаване на предложения бяха подадени общо три предложения на участници, като прогнозната стойност на публичната поръчка е 1 300 000 лв. без Данък добавена стойност.

Строителният контрол ще бъде реализиран от обединяването ДЗЗД " ЕКО БУЛ КОНТРОЛ ", състоящо се от три юридически лица – „ ЕКОИНЖЕНЕРИНГ” ЕООД, " БУЛ СТРОЙ КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ “АД и " КОНТРОЛ Инженеринг " АД. Изборът на реализатор по тази процедура е сбъднат на база на критерия най-хубаво съответствие качество/цена. Общата цена за осъществяване на дейностите по строителен контрол на газопровода IGB, препоръчана от спечелилия участник ДЗЗД " ЕКО БУЛ КОНТРОЛ ", е 766 000 лв. без Данък добавена стойност.

„ Финализирането на тази процедура е значим триумф за плана, защото търгът за реализатор на надзора е един от основните за застраховане ръководството на строителството по допустимо най-професионалния и ефикасен метод “, обявиха изпълнителните шефове на ICGB Теодора Георгиева и Константинос Караянакос.

Обществената поръчка за избор на съветник за строителен контрол е един от главните търгове, свързани с построяването на газопровода IGB. Заедно с изпълнителите на дейностите по планиране, доставка и строителство, доставка на тръби и инженер-консултанта за плана, изпълнителят за дейностите по практикуване на строителен контрол е един от основните участници в строителния развой и наложителен според Закона за устройство на територията за законосъобразно започване и осъществяване на строителните работи на територията на България. Консултантът ще прави дейностите по строителния контрол в сходство с Техническото задание към процедурата и Закона за устройство на територията, като ще следи за съблюдаване на главните условия към градежите и настоящото законодателство на територията на Република България.

Извън обсега на консултанта остава ръководството на плана и инвеститорски надзор, които са обект на услугите на инженер-консултанта на територията на Република България и Република Гърция, процедурата за избора на който също сполучливо завърши в края на март и за която беше определен за реализатор консорциум „ ТИБЕИ “.

На уеб страницата на плановата компания са публично налични решението, протоколите и отчетите на комисията, с което е обезпечена цялостна бистрота на дейностите по допускане, оценка и класиране.

Проектът IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България) се осъществя от смесеното капиталово сдружение „ АЙ СИ ДЖИ БИ” АД, записано в България през 2011 година с акционери БЕХ ЕАД (50%) и IGI Poseidon (50%). Съакционерът IGI Poseidon e сдружение, записано в Гърция, с акционери гръцката обществена газова корпорация DEPA S.A. (50%) и италианската енергийна група Edison SpA (50%).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР