Проектната компания Ай Си Джи Би“ АД приключи успешно процедурата

...
Проектната компания Ай Си Джи Би“ АД приключи успешно процедурата
Коментари Харесай

ICGB избра строител за газовата връзка с Гърция

Проектната компания „ Ай Си Джи Би “ АД завърши сполучливо процедурата за възлагане на публичната поръчка за планиране, доставка и строителство на междусистемната газова връзка Гърция – България.

Първоначален интерес към лимитираната процедура, провела се в две етапи, беше деклариран от 11 интернационалните и български компании и обединявания. Участникът, който в най-голяма степен покрива техническите и финансовите условия на ICGB, е J&P AVAX S.A, който с обща оценка от 83, 8 точки от оптимални 100 и обща цена от 144 850 000 евро е избран за реализатор на публичната поръчка за планиране, доставка и строителство.

Изпълнителните шефове на ICGB Теодора Георгиева и Константинос Караянакос показаха задоволеност от сполучливото привършване на процедурата и от постигнатия прогрес по плана. Двамата означиха, че публичните поръчки за възлагане на строителство и за доставка на тръби са последните и най-важни стъпки, чието осъществяване основава условия да стартира построяването на терен на междусистемната газова връзка.

Договорът за строителство ще се извършва за интервал от 18 месеца, като ICGB чака бърза готовност и разчита на високия професионализъм от страна на определения реализатор за съблюдаване на бюджета и графика на строителството.

Търгът беше разгласен на 30-ти април 2018 година и се организира като лимитирана процедура на два стадия - осъществяване на прелиминарен асортимент и подаване на предложения от позволените претенденти. Пет компании и обединявания бяха позволени до втори стадий на процедурата:

1. ДЗЗД IGB – 2018 с членове - Бонати С.п.А, Главболгарстрой Интернешънъл АД, GP Group АД

2. Обединение МАКС ЩРАЙХЕР – ТЕРНА с членове: " ТЕРНА " АД и " МАКС СТРАЙХЕР " С.П.А;
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР