Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД (ICGB) обяви обществена

...
Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД (ICGB) обяви обществена
Коментари Харесай

Важна новина, свързана с газовия интерконектор с Гърция

Проектната компания „ Ай Си Джи Би “ АД (ICGB) разгласи социална поръчка за избор на водещ осигурител за плана „ Междусистемна газова връзка Гърция – България “. Това оповестиха от пресцентъра на компанията.

Водещият осигурител ще би трябвало да обезпечи покритие за всички опасности (CAR застраховка) като по-специално ICGB ще подписа застрахователна лавица за: Всички опасности по време на строителството (CAR) Забавяне на старта на употреба (DSU) Отговорност към трети страни (TPL) Покритието на посочените опасности се провежда от възложителя и е отвън наложителните застраховки, които всеки един от изпълнителите би трябвало да обезпечи според настоящото в България и Гърция законодателство. Прогнозната стойност на поръчката е 1 300 000 евро, което съставлява оптималната награда, до която претендентите могат да подават предложения.

Процедурата е проведена като договаряне с предварителна покана за присъединяване, като в първа фаза заявки за присъединяване могат да подават всички заинтригувани претенденти, които дават отговор на критериите за асортимент и за които не са налице учредения за изключване според Закона за публичната поръчка (ЗОП) и обявлението. На втора фаза само претендентите, които са минали предварителния асортимент, ще бъдат поканени да подадат първични предложения.

Обществената поръчка се осъществя като част от ограниченията за ръководство на рисковете, които плановата компания извършва и е в сходство с интернационалните практики, като цели да обезпечи покритие при настъпване на неподходящи събития които съпътстват строителството, изпитванията и въвеждането в употреба /извън наложителните застраховки за строителя, проектантите и другите участници в строителството/, които ще бъдат обезпечени по силата на подписаните с тях контракти.

Срокът за подаване на заявки за присъединяване е 15.07.2019 година

Допълнителна информация можете да намерите в досието на публичната поръчка в раздел Профила на купувача на следния ЛИНК .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР