Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД финализира ограничената процедура

...
Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД финализира ограничената процедура
Коментари Харесай

ICGB финализира процедурата за избор на доставчик на тръби за интерконектора с Гърция


Проектната компания „ Ай Си Джи Би “ АД завърши лимитираната процедура за възлагане на социална поръчка за произвеждане и доставка на тръби за създаване на междусистемната връзка Гърция–България, оповестиха от сдружението.

Процедурата за възлагане на публичната поръчка е оповестена в края на 2017 година и се организира като лимитирана процедура в две етапи – прелиминарен асортимент и подаване на предложения. В първата фаза на процедурата заявки за присъединяване постъпиха от 11 претенденти, като до втора фаза бяха позволени трима - Erciyas Celik Boru Sanayi A.S., Топливо -2 ЕООД и Corinth Pipeworks Industry S.A.

И тримата поканени претенденти подадоха предложения във втората фаза на процедурата. След осъществяване на детайлна техническа оценка, в това число визити на място във всяка една от фабриките на участниците, е открито, че техническото предложение на участника Corinth Pipeworks Industry S.A. подхожда напълно на техническата спецификация, в това число показва прерогативи, които надграждат доста минималните условия на възложителя.

Изпълнителните шефове на ICGB показаха своята задоволеност от сполучливото завършване на търга и акцентираха, че приключването на процедурата е една от най-важните и последни крачки преди старта на строителството на газопровода IGB.

В хода на процедурата участникът Erciyas Celik Boru Sanayi A.S е уведомил възложителя, че не може да удължи периода на годност на офертата, което е съображение за изключване от по-нататъшно присъединяване. Другият участник Топливо -2 ЕООД е подал техническо предложение, което не покрива в цялостна степен условията на техническата спецификация, заради което е взето решение да не се позволява до техническа оценка, прецизират от ICGB.

Процедурата по доставка на тръби е една от двете най-важни публични поръчки, които обезпечават старта на строителството за създаване на междусистемната газова връзка Гърция – България. Договорът ще се извършва за интервал от дванадесет месеца, като първите доставки би трябвало да се осъществят до четири месеца от пускане на контракта. Поставени са извънредно високи критерии по осъществяването на производството, в това число ограничения за обезпечаване на качеството на тръбите, тъй че газопроводът да бъде изпълнен с най-високите стандарти за сигурност и положителните инженерни практики. Доставката е предопределена за цялото трасе на газопровода, както на територията на България, по този начин и на Република Гърция. Стойността на контракта е 58 229 759,16 евро, което съставлява общата твърда цена на доставката.

В осъществяване на условията по Закона за публични поръчки (ЗОП), възложителят е разгласил решението си на уеб страницата на ICGB в раздел „ Профил на купувача “ дружно с детайлно изложение на целия развой по осъществяване на процедурата и претекстове за взетите решения.

Дружеството благодари на всички участници в процедурата за изявения интерес към плана и основаната конкуренция и показва убеденост, че за осъществяването на доставката на линейните тръби е определено предложение, което дава най-оптималното съответствие сред качество и цена, се споделя още в известието до медиите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР