Проектите на два кметства, едно училище и една детска градина

...
Проектите на два кметства, едно училище и една детска градина
Коментари Харесай

Четири проекта ще бъдат реализирани в община Мездра по Националната кампания „За чиста околна среда - 2020”

Проектите на два кметства, едно учебно заведение и една детска градина от община Мездра са утвърдени за финансиране в границите на Националната акция „ За чиста околна среда - 2020 “ и оповестения от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и от Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тематика „ Обичам природата - и аз участвам”.
От постъпилите 901 планови оферти на общини и кметства със средства в размер до 10 000 лв. ще бъдат финансирани 232 плана.
Сред тях са плановете на Кметство Игнатица за основаване на зона за отдих и спорт до новото футболно игрище в селото (с бюджет 9 362 лева.) и на Кметство Крета за създаване на детска площадка в региона на оброк Св. Георги (10 000 лева.). От трите планови оферти, подадени от кметства в община Мездра, не е утвърдено само това на Кметство Люти брод - за възобновяване на детската площадка при моста на река Искър (10 000 лева.).
Сред утвърдените за финансиране 110 от общо 506 постъпили плана на учебни заведения и ЦПЛР/ОДК, които ще получат финансиране в размер до 5 000 лева, е и планът „ Здрав дух - в крепко тяло (5 000 лева.) на СУ „ Св. Климент Охридски “ - село Зверино за изработка на фитнес площадка навън в двора на образователното заведение.
Не получават финансиране плановете „ Еко класна стая за нас” (4 988 лева.) на СУ „ Иван Вазов “ и „ Спорт и екология в професионалното образование” (4 999 лева.) на ПГ „ Алеко Константинов “ - Мездра.
Със средства в размер до 5 000 лева в тазгодишното издание на състезанието „ Обичам природата - и аз вземам участие “ ще бъдат финансирани 132 от постъпилите 426 плана на детски градини от цялата страна. Сред тях е и този на Детска градина „ Слънчице “ в гр. Мездра (5 000 лева.) за създаване на уреди за игра във филиала на детското заведение в село Дърманци.
През 2019 година по Националната акция „ За чиста околна среда “ в община Мездра бяха осъществени два плана: на Кметство Зверино - за създаване на зона за отдих в Долната махала в селото и на Кметство Царевец - за озеленяване и възобновяване на зона за отдих, през 2018 година - на Община Мездра за основаване на зона за отдих с самостоятелен детски ъгъл в село Боденец, през 2017 година - на Кметство Очин дол за благоустрояване и изработка на ограда към ъгъл за отдих и спорт при Младежкия еко лагер, на Кметство Типченица за създаване на спортна площадка и на ПГ „ Алеко Константинов “ за „ кабинет за сервиране навън “, а през 2016 година - на Кметство Горна Бешовица за създаване на зелена зона за отдих и на Кметство Горна Кремена за изработка на ъгъл за отдих.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР