Проектите на Amazon за дронове и роботите Scout ясно показват,

...
Проектите на Amazon за дронове и роботите Scout ясно показват,
Коментари Харесай

Amazon инвестира в стартъп за автономни автомобили


 Amazon влага в стартъп за самостоятелни коли

Проектите на Amazon за дронове и роботите Scout ясно демонстрират, че компанията има сериозен интерес в областта на самостоятелните устройства и транспортни средства, написа Engadget. Не е изненадващо, че тя прави още една стъпка в тази посока. Технологичният колос влага 530 млн. $ в Aurora Innovation – старътп за самостоятелни коли, учредена от един от основатели на Uber Дрю Багнел, както и някогашните чиновници на Гугъл и Tesla Autopilot - надлежно Крис Урмсън и Стърлинг Андерсън. Макар че от Amazon не прецизираха какво се надяват да получат от инвестицията, технологията на Aurora може да ни подскаже.

Подобно на доста други стартъпи Aurora се концентрира върху създаването на безпилотни системи вместо върху построяването на напълно самостоятелен автомобил. Една такава технология може да се внедри в разнообразни транспортни средства и компании като Hyundai и VW към този момент са дали обещание да употребяват софтуера на Aurora в своите коли до 2021. На собствен ред Amazon може да я употребява за самостоятелно преместване на доставки и куриерски транспортни средства, което ще понижи потребността от водачи и времето за доставки.

Трябва да се има поради обаче, че инвестицията не е същото като партньорство – по-скоро тя демонстрира желание, а не деяние. Но сигурно най-малко няма да се изненадаме, в случай че един ден забележим роботизирано транспортно средство на Amazon, което се движи по улицата.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР