Проектите могат да бъдат подавани за участие в пет категории.

...
Проектите могат да бъдат подавани за участие в пет категории.
Коментари Харесай

Започна десетото издание на рекламния конурс "Effie България"

Проектите могат да бъдат подавани за присъединяване в пет категории.

© БАКА Още по тематиката
Какво четат шефовете на най-големите рекламни групи

Директорите на някои от най-големите информационни групи в България - Александър Дурчев, Екатерина Тупарева, Мария Грашнова и Николай Неделчев - показват книгите с значими съгласно тях уроци за рекламния бизнес
15 сеп 2017
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (12 септември)

Защо е необичайно, че Анна Цолова няма да води повече утринния блок на " Нова тв " ; Рубриката на Миролюба Бенатова в предаването " Комбина " по " Нова " не е ясно дали и по кое време ще се излъчва; Кризисните проблеми на Lidl и Kaufland и значимите уроци за връзката на компаниите; Инвестор.БГ купи висшето учебно заведение по застраховане; " Онтотекст " създаде инструмент за идентифициране на подправени вести
12 сеп 2017 Агенции и рекламодатели към този момент могат да подават поръчки за десетото юбилейно издание на състезанието за успеваемост на маркетинговите връзки " Effie – България ", който обичайно се провежда от Българската асоциация на информационните организации (БАКА). Надпреварата е едно от най-важните събития за пазара и цели да отличи рекламните акции и маркетингови практики, които са потвърдили оптималната успеваемост по измерими критерии.

Тази година за първи път състезанието " Effie – България " вместо напролет ще се организира през ноември, сменяйки си мястото с другата огромна конкуренция за рекламната промишленост – фестивалът ФАРА, който отличава креативната работа на организациите. Така участниците в " Effie – България " могат да аплайват с акции, осъществени в интервал от близо две години – от 1 януари 2016 година до 30 септември 2017 година Друга смяна, въведена от предходното издание на състезанието, са трите периода за подаване на поръчки – 6, 16 и 24 октомври в уеб страницата на конкуренцията. Разликата сред тях е таксата за кандидатстване, колкото по-рано се подадат поръчките, толкоз по-евтини са те. " От миналогодишния конкурс залагаме и на по-силна връзка на " Effie – България ", която с изключение на шерването на подробна информация за присъединяване на уеб страницата на конкуренцията и показване на положителни образци от сектора, през тази година включва и провеждането на безвъзмезден семинар, на който организации и рекламодатели могат да получат на практика препоръки по какъв начин да напишат и показват своите поръчки ", разяснява за " Капитал " изпълнителният шеф на БАКА Мариана Брашнарова. Тя добавя, че основно при оценяването е положителното показване на акциите – информационната тактика, концепцията и креативното ѝ осъществяване, и постигнатите резултати. По връзката на десетото издание на " Effie – България " работи рекламната организация Noble Graphics.

Традиционно плановете могат да бъдат подавани за присъединяване в пет категории: " Стоки ", " Услуги ", " Промоции ", " Корпоративни връзки " и " Социална, медийна, политическа акция ". Всички планове ще бъдат оценени от без значение жури, формирано от потвърдили се експерти в разнообразни области на бизнеса. " Надявам се тази година да има повече подадени поръчки за състезанието, които да показват работата с изключение на на обичайните, огромни организации и рекламодатели на българския пазар, по този начин и на нови играчи от промишлеността ", споделя Брашнарова. Победителите ще бъдат оповестени на публична гала на 22 ноември. Наградите Effie се връчват в 43 страни по света след учреждаването на състезанието през 1968 година, а организирането му в България става по лиценз на интернационалния конгрес със същото име.

В последното издание на " Effie – България " Saatchi & Saatchi, част от информационната група Publicis One, беше отличена за " Агенция на годината ", като получи премия във всяка една от петте категории в конкуренцията. " ББДО груп " си потегли с две бронзови награди, а останалите спечелили в състезанието получиха по една.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР